Niet alleen in Europa wordt er druk gespeculeerd over het seizoen 2004. Ook in Amerika draait de geruchten carrousel op volle toeren. Dit wordt vooral gevoed door de onzekerheid over het wereldkampioenschap Superbike. De toprijders van het wereldkampioenschap zouden wel eens de overstap naar de AMA series kunnen maken.

Zo als het er nu naar uit ziet verlaten alle grote merken het wereldkampioenschap Superbike. Mede door de nieuwe regels richten de fabrikanten zich op de Supersport klasse. De naam van Ruben Xaus wordt al genoemd om komend seizoen de overstap te maken naar de AMA series. Dit omdat Ducati als laatste grote fabrikant in de SBK twijfelt nu de concurrentie weg blijft. Xaus zou na de race op Laguna Seca al de eerste contacten hebben gehad met potenti‘le teams. Zijn teamgenoot Neil Hodgson zal in september zijn overstap naar de MotoGP klasse bekend maken.

Gary McCoy staat onder grote druk bij het Kawasaki MotoGP team. Zijn teamgenoot Andrew Pitt en testrijder Alex Hofmann lijken de Australi‘r te verdringen. In de AMA paddock wordt McCoy al genoemd als de nieuwe teamgenoot van Eric Bostrom bij het Kawasaki Team.

Bron www.motonews.nl