WSP: Foret reed met gebroken ruggenwervel

47

In de warm-up voor de World Supersport race op Phillip Island kwam Fabien Foret ten val, de Fransman liep daarbij een gebroken ruggenwervel op maar besloot toch van start te gaan in de race.

Na een paar sterke testdagen en een snelste tijd op de eerste trainingsdag was het op de racedag kommer en kwel voor Hannspree Ten Kate Honda rijder.&nbsp; De Fransman was in de warm-up ten val gekomen waarbij blessures opliep aan zijn linkerhand en zijn L3 ruggenwervel.<br /> <br /> Ondanks deze blessures besloot Foret toch van start te gaan waarbij hij geruime tijd in de kopgroep zat en vocht voor een plaats op het podium. Het werd uiteindelijk niets nadat de Honda rijder in de 16e ronde met een lekke band kwam te zitten. Wel wist Foret een vier jaar oud ronderecord van voormalig Ten Kate rijder Sebastien Charpentier te verbeteren.

<blockquote>ÒToen ik na de crash in de warm-up mijn vingers zag dacht ik dat mijn weekend voorbij was. Ik werd echter opgelapt en wilde in principe weer op de motor springen om wat punten te pakken. Toen begon mijn rug ineens pijn te doen en ging ik weer naar de Clinica Mobile en vroeg of ze een röntgenfoto wilden maken, toen kwam de breuk aan het licht,Ó vertelde <strong>Foret</strong>. ÒZe vertelden me dat ik zelf mocht kiezen of ik wilde rijden of niet, ik besloot het te proberen. Ik was best een beetje stijf op de motor en maakte daardoor wel wat foutjes toen ik anders probeerde te rijden zoals het remmen met vier vingers. Het ging een tijdje goed maar ik werd moe en kreeg door mijn manier van rijden last van opgepompte armen. Ik voelde daarna de bandenspanning zakken maar het verbaasde me nog het meest hoe hard dat ging en draaide daardoor de tractiecontrole omhoog om zo het spinnen te verminderen. Ik probeerde daarna op de motor te blijven zitten en de ronde af te maken. Morgen zal ik me laten opereren aan mijn vinger want de pees is gescheurd en ik heb een huidtransplantatie nodig, mijn rug heeft gelukkig alleen rust nodig.Ó</blockquote> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FWSBK%2FSupersport%2Fforet-reed-met-gebroken-ruggenwervel%2Ftabid%2F101%2FiNews_ID%2F25607%2FDefault.aspx&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=450&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;height=80"></iframe>