Nadat het Angel Nieto Team onlangs al Jake Dixon contracteerde als coureur voor het nieuw op te zetten Moto2 team heeft het team onder leiding van voormalig Grand Prix coureur Jorge Martinez nu bekend gemaakt dat de 20-jarige Xavi Cardelús komend seizoen de teamgenoot zal worden van de momenteel nog in het BSB uitkomende Brit.

Het Angel Nieto Team heeft haar Moto2 line-up voor het seizoen 2019 compleet. Met het aantrekken van Xavi Cardelús en de reeds eerder door het team gecontracteerde Jake Dixon zal het Spaanse team komend seizoen haar debuut gaan maken met de Moto2 machines met een KTM chassis voorzien van de nieuwe Triumph krachtbron.

Cardelús verscheen dit seizoen al negen keer aan de start tijdens een Moto2-wereldkampioenschap race. De eerste zeven races verscheen Cardelús aan de start middels een wildcard optreden alvorens hij tijdens de Grand Prix op het Motorland Aragon Circuit zijn debuut maakte als vaste deelnemer – Cardelús is de vervanger binnen het Marinelli Snipers Team van de ontslagen Romano Fenati.

Cardelús, sinds het seizoen 2015 actief in het Moto2 Europees kampioenschap, zal in 2019 dus zijn eerste volledige seizoen actief zijn in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In 2017 was hij ook tijdens een aantal World Supersport wedstrijden actief en wist hij in deze klasse WK punten te scoren in Aragon en Qatar. Daarvoor was hij actief in de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol en diverse andere regionale kampioenschappen.

Xavi Cardelús: “Ik ben het Angel Nieto Team en Jorge Martinez “Aspar” zeer dankbaar voor deze fantastische kans om komend seizoen met hen van start te gaan in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Dit seizoen is voor mij een leerjaar, een seizoen waar ik een aantal keren middels een wildcard aan de start mocht verschijnen en nu het seizoen af mag maken als coureur voor het Marinelli Snipers team. Ik doe hiermee ervaring op en kan hierdoor groeien als coureur, een goede stap voor volgend seizoen om als fulltime coureur aan de slag te gaan in een prestigieus en hoogstaand team als het Angel Nieto Team. Dit betekent een enorme stap voorwaarts in mijn carrière en ik ben van plan om het team dan ook terug te betalen met hard werken. Met de komst van de nieuwe 765cc motoren is het tevens een nieuw tijdperk voor de serie en ik denk dat het past bij mijn rijstijl. Ik ga er mijn uiterste best voor doen om op hetzelfde niveau te komen als dit geweldige team.”

Jorge Martínez “Aspar”: “We gaan terug naar de tussencategorie, de klasse die ons in het verleden zoveel mooie herinneringen heeft nagelaten, met een line-up van jonge renners waarmee we hopen mee te groeien. Xavi Cardelús heeft een goede toekomst in het verschiet en na een jaar van kennismaking met de circuits van het wereldkampioenschap zal hij nu een volledig seizoen actief zijn bij het Ángel Nieto Team. Hij maakt de overstap op hetzelfde moment als de overstap naar Triumph-motoren, een omschakeling die de categorie weer nieuw leven in zal blazen en een stap die weleens een groot voordeel voor ons zou kunnen zijn.”

Het Ángel Nieto Team is dit seizoen nog actief in zowel de Moto3 als ook de MotoGP klasse. Komend seizoen zal men niet meer actief zijn in de koningsklasse – de twee starts van het team zijn overgenomen door het nieuw Maleisische SIC MotoGP Team – maar na een afwezigheid van een aantal jaren weer terugkeren als team in de Moto2 klasse. Daarnaast zal men in 2019 ook actief blijven in de Moto3 klasse.

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App