Xavi Forés zal komend seizoen actief zijn als coureur in het British Superbike Championship. De Spanjaard tekende hiervoor zaterdag een overeenkomst met Honda Racing UK en zal in 2019 samen met Andrew Irwin op een Honda CBR1000RRR Fireblade SP2 op jacht gaan naar de Bennetts British Superbike Championship-titel.

Nadat Xavi Forés bij Barni Racing plaats moest maken voor de jonge Italiaan Michael Ruben Rinaldi was de Spanjaard één van de belangrijkste kandidaten om komend seizoen de teamgenoot te worden van Leon Camier binnen het door Ten Kate Racing gerunde Red Bull Honda World Superbike Team. Het liep echter allemaal even iets anders nadat Ten Kate en Honda eind oktober door HRC bedankt werden voor bewezen diensten en HRC het heft zelf in handen ging nemen wat betreft de activiteiten in het WorldSBK.

Forés daarentegen bleef loyaal aan Ten Kate en maakte de afspraak om tot vrijdag 23 november te wachten met elders te tekenen. Na zich keurig aan deze afspraak te hebben gehouden bleek Ten Kate vrijdag nog geen oplossing te hebben gevonden voor komend seizoen en dus de Spanjaard nog niets te kunnen aanbieden.

In goed overleg werd besloten niet langer te wachten waarna Forés een vlucht boekte naar Engeland om op het kantoor van Honda UK een overeenkomst te tekenen voor komend seizoen voor deelname aan het Bennetts British Superbike Championship.

Nu er definitief geen plaats meer lijkt voor Forés in het World Superbike kampioenschap zal hij in 2019 dus van start gaan in het prestigieuze Britse wegrace kampioenschap. Forés krijgt komend seizoen bij Honda UK Racing Andrew Irwin als teamgenoot. Het Honda Racing team zal zich de komende maanden met een uitgebreid wintertest programma voor geen bereiden op de eerste ronde van het seizoen welke van 19 t/m 21 april verreden wordt in Silverstone.

Xavi Forés: “Ik ben enthousiast om naar Engeland te komen en in het British Superbikes te racen! Ik heb het racen altijd gevolgd en het ziet eruit als een fantastische serie met een grote vaste schare fans. De mogelijkheid om in het Verenigd Koninkrijk te racen en nieuwe circuits te rijden, boeit me en ik kijk uit naar de uitdaging. Bedankt aan Honda voor deze kans en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!”

Xavi Forés:
De 33-jarige Forés kent een succesvolle carrière in diverse kampioenschappen waar hij verschillende titels in de wacht wist te slepen. Zo wist hij in 2010 en 2013 de titel in het CEV Superstock Extreme Championship te behalen, in 2013 ook nog eens kampioen te worden in het Europees Superstock kampioenschap en in 2014 de IDM Superbike titel in de wacht te slepen. Vanaf het seizoen 2015 kom Forés uit in het FIM Superbike Championship en maakte hij tussendoor nog een keer een uitstapje naar de MotoGP klasse toen hij in 2016 tijdens de Grand Prix in San Marino als invaller optrad voor de geblesseerde Loris Baz binnen Reale Avintia Racing.