Avintia Esponsorama Racing heeft Xavier Cardelús voor het komende seizoen aangetrokken als coureur voor haar MotoE project. Cardelús wordt de nieuwe teamgenoot van Eric Granado en neemt de plaats in van de onlangs bij het team vertrokken Xavier Simeon.

Xavier Cardelús zal in 2020 zijn opwachting maken als coureur in de FIM MotoE World Cup. De 21-jarige in Andorra woonachtige coureur heeft hierover overeenstemming bereikt met het Spaanse Avintia Esponsorama Racing, in de volksmond bekend als Reale Avintia Racing.

Cardelús wordt de teamgenoot van Eric Granado, de Braziliaan die onlangs in Valencia de laatste twee MotoE races van het seizoen op zijn naam schreef. Cardelús kwam afgelopen seizoen als coureur uit in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap in de kleuren van het Ángel Nieto Team.

Met het aanblijven van Tito Rabat en Granado, de komst van Cardelús en het onlangs al aantrekken van Carlos Tatay voor het Reale Avintia Racing Moto3 project heeft het Spaanse team haar bezetting voor 2020 zo goed als rond. Echter de enige en misschien wel belangrijkste vraag die nog open staat is het bekendmaken van de tweede MotoGP coureur naast Rabat……………

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App