Xavier Siméon zal in 2019, naast zijn start in de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup, ook aan de start verschijnen als coureur in het Endurance World Championship. De Belg heeft hiervoor een contract getekend bij het Franse team Viltais.

Na zijn avontuur in de MotoGP klasse keert Xavier Siméon in 2019 terug naar zijn internationale race-roots en zal hij o.a. uit gaan komen in het wereldkampioenschap endurance. De Zelos/Classic 21-rijder was in 2006 al Europees kampioen Superstock 600 en in 2009 wereldkampioen in de toenmalige FIM Superstock 1000 categorie.

Simeon zal met een Yamaha van het Franse team Viltais, dat in 2017 de wereldtitel wist te behalen in de Superstock klasse en dit jaar naar de Superbike-categorie overstapt, aan de start verschijnen. Het EWC-programma omvat zes races met naam en faam, waaronder de Bol d’Or, de 24 Uren van Le Mans en de 8 Uren van Suzuka.

Xavier Siméon: “Het Yamaha Viltais-team is nog jong in het EWC, maar het heeft na het behalen van een titel in de Superstock-categorie een zeer ambitieus project voor de toekomst. Dat is ook de reden dat ik de uitdaging aangenomen heb bij een team dat naar een hoger niveau wil en waar ik al mijn ervaring die ik de laatste jaren opgedaan heb in Moto2 en MotoGP kan inbrengen. Ik heb een zeer gemotiveerd team dat ons het best mogelijke materiaal biedt. Ik ben heel blij tot de Yamaha-familie te behoren. Ik dank ook het hele Zelos-team, dat alles gedaan heeft om me in staat te stellen een volledig programma in sterke teams in de Endurance-racerij en in de World Cup MotoE te kunnen rijden.”

Het EWC maakt het seizoen 2019 van Simeon compleet. Hij gaat immers ook van start in de nieuwe FIM Enel MotoE World Cup, de allereerste wereldbeker competitie voor elektrische motoren die door de Dorna gelanceerd is.