Xavier Simeon zal in 2020 opnieuw als coureur actief zijn in de FIM MotoE World Cup. De Belgische coureur heeft hierover overeenstemming bereikt met het LCR E-Team waar hij komend seizoen de teamgenoot zal worden van Niccolò Canepa.

Na een eerste ‘testseizoen’ bij Reale Avintia Racing zal Xavier Siméon in 2020 opnieuw zijn opwachting gaan maken als coureur in de FIM MotoE World Cup. De Belg verruilt echter het Spaanse team voor die van het team van voormalig Grand Prix coureur Lucio Cecchinello, het LCR E-Team. Simeon zal binnen het team de plaats innemen van de Fransman Randy de Puniet die dit seizoen actief was voor het team en de nieuwe teamgenoot worden van de Italiaan Niccolò Canepa die zijn contract met het team voor 2020 onlangs verlengde.

Xavier Simeon: “Na een eerste jaar in het door elektrische motoren aangedreven machines kampioenschap ben ik erg blij komend seizoen uit te gaan komen voor het LCR E-team. Het is een geweldige kans, vooral omdat het een zeer professioneel team is. Ik ben er zeker van dat we samen geweldige dingen kunnen laten zien. Met twee podiumplaatsen het afgelopen seizoen, zal het hoofddoel volgend jaar zijn om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en voor de titel te vechten. Ik wil Zelos, mijn partners en Lucio bedanken voor hun steun in dit nieuwe avontuur.”

Na in 2009 de FIM Superstock 1000 Cup te hebben gewonnen maakte Simeon in 2010 overstap naar het MotoGP wereldkampioenschap waar hij een aantal jaren actief was in de Moto2 klasse alvorens in 2018 met Avintia Racing de overstap te maken naar de koningsklasse. In 2019 eindigde de Belg op zijn Ego Corsa Energica, na het behalen van een tweede plaats in zowel Oostenrijk als ook in San Marino, als zesde in de eindstand van de FIM MotoE World Cup.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App