Op zaterdag 04 juli vond op de TT Junior Track in Assen de eerste officiële Yamaha bLU cRU Masterclass van 2020 plaats. De Masterclass werd georganiseerd door de Yamaha Racing organisatie en was exclusief voor coureurs van de R125 Cup, R3 Cup en R3 Challenge. Meerdere coaches werden ingezet met als doel de racetechniek van de coureurs te verbeteren. YouTube ster en vlogger Enzo Knol was aanwezig als special guest.

Vanwege COVID-19 ging het seizoen niet van start zoals gepland. De Yamaha bLU cRU coureurs en organisatie hebben echter in de tussentijd niet stil gezeten. De organisatie heeft online-masterclasses gegeven en vanaf mei hebben de coureurs op individuele basis op diverse circuits kunnen trainen. Op 4 juli kon er dan eindelijk een praktijk-masterclass worden gegeven, en wel op de TT Junior Track in Assen, met dank aan de KNMV die het circuit ter beschikking stelde.

Remtraining en bochtentechniek
Conform het COVID-19 protocol werd het paddock opgebouwd en de coureurs werden vroeg in de ochtend welkom geheten. De coureurs van de R125 Cup, R3 Cup en R3 Challenge werden begeleid door coördinatoren Joey Litjens en Bob Withag, bijgestaan door rijderscoach Dennis Koopman. Op de planning stond aanvankelijk als thema remtraining en bochtentechniek maar de regen gooide al snel roet in het eten. Na de fysieke warming-up vielen de eerste druppels en de baan zou de hele dag nat blijven. Omdat het gebruik van de achterrem in de regen cruciaal is, werd de rest van de dag met name daar aandacht aan besteed. Naast de baan werden alle trainingssessies uitvoerig nabesproken en was er ruimte voor individuele begeleiding van de coureurs.

Special guest
Een special guest maakte zijn opwachting op de TT Junior Track. Vlogger Enzo Knol is niet alleen bekend van zijn YouTube-kanaal maar ook groot motorliefhebber. Met plannen om zijn racelicentie te gaan halen in het achterhoofd greep hij de mogelijkheid om kennis te maken met de TT Junior Track op een Yamaha R125 met beide handen aan. In het pauze-programma reed hij onder begeleiding van rijderscoach Dennis Koopman zijn eerste meters op het circuit en deed dat helemaal niet onverdienstelijk. De volgende stap is kennismaking met het naastgelegen TT Circuit. Als het aan de vlogger ligt gaat dat niet lang meer duren.

Wedstrijdkalender
Ondanks de regen kon er gesproken worden van een geslaagde masterclass waarbij de coureurs flink aan hun rijders skills hebben kunnen werken. De Yamaha KicXstart R125 Cup coureurs zijn daarmee weer een stapje dichterbij de start van het NK Junior Racing seizoen, dat op 11 juli op de TT Junior Track in Assen van start zal gaan. Voor de R3 Cup en Challenge coureurs wordt er nog gekeken naar mogelijkheden om een verkort raceseizoen bij het IDM te kunnen rijden, nu het Duitse kampioenschap in beperkte vorm doorgang lijkt te vinden.
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App