In juli zal voor de vierde keer het Yamaha VR46 Master Camp gehouden worden. Zes jonge talentvolle coureurs mogen ditmaal deelnemen waaronder Nederlander Robert Schotman.

Valentino Rossi’s ‘Ranch’ zal voor de vierde keer het toneel zijn voor jonge coureurs, met als doel ze nog beter klaar te stomen voor een toekomst in de racerij. De vorige edities waren vooral voor coureurs uit Aziatische landen, maar dit keer heeft Yamaha gekozen om hun zes bLU cRU coureurs te sturen. Deze zes coureurs zijn momenteel uitkomende voor Yamaha in het World Supersport 300 kampioenschap, waaronder Robert Schotman (18), France’s Enzo De La Vega (17), Kimi Patova (15), Mykyta Kalinin (18), Alfonso Coppola (19) en Renzo Ferreira (15).

In een persconferentie tijdens de World Superbike ronde in Misano werd door Yamaha Motor Europe Marketing Division Manager Paolo Pavesio en VR46 Academy directeur, en tevens assistent van Valentino Rossi, Alessio ‘Uccio’ Salucci aangekondigd dat er voor een vierde keer een Master Camp zou worden georganiseerd.

De zes coureurs hebben al mogen kijken op de Ranch van Valentino Rossi en kennisgemaakt met de VR46 Academy coureurs, waaronder Nicolo Bulega, Andrea Migno, Pecco Bagnaia, Lorenzo Baldassari en Luca Marini. Dit weekend rijden de coureurs op het Misano World Circuit “Marco Simoncelli” en zullen in juli terugkeren naar deze regio om stappen te maken voor hun racecarrière.

De coureurs krijgen de mogelijkheid om te leren van de legendarische Valentino Rossi, de huidige VR46 Academy coureurs en ook 5-voudig Flat-track kampioen Marco Belli. Daarnaast worden de jonge talenten onder handen genomen door fitness trainer Carlo Casablanca en verdere andere race experts. Deze vierde Master Camp zal plaatsvinden in de week van 24 t/m 28 juli.

Onder begeleiding van de VR46 Academy coureurs zullen de Yamaha bLU cRU jongelingen geleid worden in de sportschool op de Ranch, het Misano World Circuit, het Misano KCE World Circuit en de Fysio Gym en natuurlijk de flat-track baan op de Ranch. Ze zullen hun rijvaardigheden, motorcontrole en racelijnen verbeteren tijdens deze week. Op het circuit rijden de coureurs met een YZF-R3 en op de Ranch op YZ250F off-road motoren.

Voor Robert Schotman is het dus een uitgelezen kans om deel te nemen aan deze prestigieuze Master Camp. De Nederlander zal ongetwijfeld veel opsteken van de Academy coureurs en vele andere specialisten, maar in het bijzonder van Valentino Rossi.

 

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round Misano:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s