Florian Alt zal ook in 2017 voor het Team Yamaha MGM actief zijn in het Superbike IDM. De Duitser krijgt de Belg Bastien Mackels als teamgenoot terwijl er voor zowel Lukas Trautmann en Max Neukirchner komend seizoen geen plaats meer is binnen het door Michael Galinski gerunde Yamaha team.

Ondanks dat er achter de schermen nog druk gewerkt wordt aan een nieuwe 2017 kalender en er zeker nog de nodige plooien glad gestreken moeten worden op het gebied van de organisatie van het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap heeft Yamaha MGM zijn rijdersbezetting voor komend seizoen rond.

Zo zal de twintig jarige Florian Alt het team in 2017 trouw blijven en aan zijn tweede volledige seizoen beginnen in de Superbike klasse van het Superbike IDM. Het afgelopen seizoen kende Alt een goed debuutseizoen door als tweede te eindigen in de Superbike klasse achter merkgenoot Marvin Fritz. Het komende seizoen is Alt vastberaden er nog een schepje bovenop te doen en een gooi te doen naar de titel.

Niet Max Neukirchner of Lukas Trautmann maar de Belg Bastien Mackels zal komend seizoen teamgenoot worden van Alt binnen het door Yamaha Motor Germany ondersteunde team. Voor Mackels, die afgelopen seizoen nog als coureur uitkwam in de Superbike IDM klasse op een BMW S1000 RR van Wilbers Racing, wordt het zijn eerste seizoen op een Yamaha YZF-R1M. Ondanks dat de inmiddels 31 jarige Belg nog niet gereden heeft op zijn nieuwe motor voor komend seizoen kijkt hij vol vertrouwen uit naar deze nieuwe uitdaging.

“Aan het einde van het seizoen 2015 heb ik al eens met Michael (Galinski) gesproken over een mogelijkheid om voor zijn team te gaan rijden, maar toen waren alle plaatsen voor het seizoen reeds ingevuld,” aldus Mackels in het uitgebrachte persbericht. “Aan het einde van seizoen hebben we weer contact gehad wat nu dus geleidt heeft tot een contract voor 2017. Ik ben echt blij maar tevens ook best wel een beetje gespannen om voor Team Yamaha MGM uit te mogen komen. Het is één van de beste teams in het IDM, ze werken altijd heel erg hard om er voor te zorgen dat ze de beste machine hebben en races te kunnen winnen. Dat is dezelfde instelling die ik ook heb. Ik kan dan ook niet wachten om op de Yamaha YZF-RM1 te gaan rijden, deze machine ziet er echt fantastisch uit en ik weet zeker dat het een plezier is om er mee te rijden. Daarnaast kijk ik er ook naar uit om samen met Florian in één team te rijden. Hij heeft in zijn eerste jaar op een 1000cc machine laten zien heel erg snel te zijn, ik ben er dan ook van overtuigd dat hij in 2017 één van de beste rijders van het kampioenschap zal zijn. Ik wil in 2017 de IDM Superbike titel winnen. Ik zal in de wintermaanden keihard gaan trainen om klaar te zijn voor het seizoen. Ik krijg de beschikking over de beste machine en ik zit ook nog een in het beste team.”

Met twee potentiële winnaars binnen zijn team heeft Yamaha teambaas MGM Galinski voor komend seizoen maar één doel, en dat is het binnenhalen van de 2017 IDM Superbike titel.

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?   Lees meer: bit.ly/2eGpcd5