Met teams die vooraan mee strijden in zowel de MotoGP als het World Superbike Championship, zit competitie Yamaha in het bloed. Die competitieve spirit vind je ook terug in de World Technician Grand Prix (WTGP), de jaarlijkse strijd waarin Yamaha bepaalt welke Yamaha-monteur zich de beste van de wereld mag noemen.

Remco van Andel van Van de Kuinder Motoren in Hilversum won onlangs de nationale ronde, de National Technician Grand Prix (NTGP). Hij liet Yamaha-monteurs Ralph Staats van MotoPort Hillegom (3e) en Joost Lechner van MotoPort Uithoorn (2e) achter zich. Remco van Andel verdedigt van 24 t/m 26 maart de Nederlandse eer in het Europese kampioenschap, de European Technician Grand Prix (ETGP).

Drie fases
De World Technician Grand Prix is opgebouwd uit drie fases. Eerst is er een nationale competitie. De winnaar daarvan gaat naar het Europese kampioenschap, waar hij strijdt tegen collega’s uit 17 landen. De drie besten uit heel Europa strijden uiteindelijk om de ultieme eer in de wereldfinale.

Brons, zilver, goud
Iedere monteur die waar ook ter wereld bij een officiële Yamaha-dealer aan Yamaha’s werkt, wordt opgeleid en gecertificeerd door de Yamaha Technical Academy. Die opleiding bestaat uit drie niveaus: brons, zilver en goud. Om te kunnen deelnemen aan de World Technician Grand Prix moet een monteur minimaal niveau zilver hebben. De bedoeling van de World Technician Grand Prix is zowel het vergroten van de motivatie en vaardigheden van Yamaha-monteurs als het verbeteren van de klanttevredenheid door het uitdagen van deze monteurs.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App