Yamaha Motor Europe bevestigt uitgebreide WorldSBK line-up voor 2019

17
michael-van-der-mark
Michael van der Mark voor Alex Lowes | foto© Yamaha Racing

Yamaha Motor Europe heeft middels een uitgebracht persbericht zijn officiële line-up voor het 2019 FIM Superbike World Championship bekendgemaakt. Het Pata Yamaha WorldSBK Team zal komend seizoen opnieuw Yamaha’s referentieteam zijn, maar zij krijgen in 2019 gezelschap van het GRT Yamaha Supported WorldSBK Team.

2019 is het vierde jaar van de samenwerking tussen Yamaha en Crescent Racing en beide partijen willen graag voortbouwen op het succes van het seizoen 2018, waarin de Pata Yamaha WorldSBK coureurs Michael van der Mark en Alex Lowes drie overwinningen en in totaal 14 podiumplaatsen wisten te behalen. Van der Mark en Lowes blijven het komende seizoen hun bestaande team trouw. Beiden willen graag hun aantal overwinningen in 2019 verder uitbreiden, helemaal omdat beiden zich tot doel gesteld hebben mee te willen strijden voor de wereldtitel.

Na het behalen van vele successen in de WorldSSP categorie, waaronder het winnen van de wereldtitel in 2017, staat GRT Yamaha dit seizoen voor een nieuwe uitdaging, nu het team voor het eerst actief zal zijn in het FIM Superbike World Championship. Voormalig 250cc-wereldkampioen en WorldSBK-winnaar Marco Melandri wordt dit seizoen op de GRT Yamaha vergezeld door de regerend World Supersport kampioen Sandro Cortese, die daarmee zijn vorig jaar de titelwinnende YZF-R6 ruilt voor de winnende Yamaha YZF-R1 WorldSBK-machine.

Andrea Dosoli, Yamaha Motor Europe Road Racing Manager: “We zijn blij met de manier waarop het Yamaha Motor Europe racingprogramma is gevorderd. In 2018 zagen we een duidelijke verbetering, waarbij niet alleen onze YZF-R1 tot volle wasdom kwam, maar ook onze raceactiviteiten op het circuit en onze activiteiten in de fabriek. Om deze reden ben ik erg blij dat ik Crescent Racing, met de coureurs Michael van der Mark en Alex Lowes, voor 2019 opnieuw kan bevestigen als ons referentieteam in het WorldSBK. Ik ben ervan overtuigd dat continuïteit van cruciaal belang is voor succes in de motorsport. Als we op dezelfde manier kunnen blijven werken als in 2018 en blijven streven naar de consistentie, die vorig jaar misschien ontbrak, ben ik ervan overtuigd dat we een verdere stap in de goede richting kunnen zetten. Het seizoen 2019 zal voor ons van strategisch belang zijn. De komst van GRT Yamaha in de WorldSBK klasse betekent dat we nu vier rijders op de grid hebben staan, wat voor ons een goede gelegenheid is om de ontwikkeling van de motor te versnellen, maar het is tevens het laatste stuk in ons ontwikkelingsprogramma voor coureurs. We hebben nu een programma voor jonge coureurs dat begint met het Yamaha bLU cRU project en doorloopt naar het WorldSBK met een competitieve machine en een competitief team. Dus ik ben blij dat ik GRT Yamaha, met de coureurs Marco Melandri en Sandro Cortese, welkom mag heten in de WorldSBK klasse. Met Sandro, die in 2018 op een Yamaha de WorldSSP titel wist te winnen, hebben we een duidelijk voorbeeld van hetgeen we bedoelen en voor hebben met ons ontwikkelingsprogramma.”

Zowel het Pata Yamaha en GRT Yamaha testen momenteel in Europa, maar in februari zullen beide teams afreizen naar Australië waar op het Phillip Island Grand Prix Circuit nogmaals getest zal worden alvorens dezelfde locatie plaats van handeling is voor de openingsronde van het 2019 FIM Superbike World Championship.

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App