De Yamaha R3 Cup organisatie kan tevreden terugkijken op een succesvol race seizoen. Na in 2017 van start te zijn gegaan met de Yamaha R3 Cup, bewijst Yamaha Motor Europe, branche Nederland ook in seizoen 2018 zeer succesvol te zijn in het creëren van een gedegen jeugd motorsportopleiding in Nederland. Met de GAMMA Yamaha R125 Cup en de Yamaha R3 Cup worden coureurs opgeleid om door te kunnen te stromen naar o.a. de Supersport 300 klasse binnen het World Superbike kampioenschap of richting nationale dan wel internationale 600cc klassen.

Op zaterdag 15 december kwamen de Yamaha R3 Cup coureurs bijeen in Utrecht voor de seizoen afsluiting van 2018 en om gezamenlijk vooruit te kijken naar 2019.

Ter afsluiting van het geslaagde seizoen 2018 werden de coureurs nog één geprikkeld om zich van hun beste kant te laten zien. De coureurs mochten nu hun kwaliteiten laten zien op de bowlingbaan, waar verassende resultaten na boven kwamen. Ook aan de ouders en begeleiders van de coureurs werd aandacht besteedt. Als dank en waardering voor de inzet van de ouders werd er gezamenlijk met de Yamaha R3 Cup organisatie teruggekeken naar het seizoen 2018 en werd de doelstelling voor het seizoen 2019 uitvoerig besproken.

Aansluitend werd er gestart met de huldiging en kick-off van het nieuwe seizoen. Namens de Yamaha R3 Cup werden de winnaars van het seizoen 2018: Finn de Bruin (1e) Kevin Mijwaart (2e) en Jeffrey Buis (3e) nogmaals in het zonnetje gezet.

Het programma werd afgerond met een presentatie waarin de Yamaha R3 Cup organisatie haar plannen voor 2019 bekend maakte, waarop opnieuw ingezet wordt op instroom en doorstroom van jonge coureurs op de internationale circuits, racen in een plezierige omgeving en een goede prijs kwaliteit verhouding. Ook werd er een nieuwe concept kalender gepresenteerd welke binnenkort gepubliceerd gaat worden. Afsluitend vond er een gezellige borrel plaats waar getoast werd op een geslaagd 2018 en vooruit werd gekeken naar een mooi 2019!


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App