Yamaha Racing bLU cRU Benelux, de paraplu voor jeugdige motorsporters

452
yamaha-r3-blu-cru-cup

Yamaha Racing bLU cRU Benelux is de paraplu voor jeugdige motorsporters. De Yamaha Racing bLU cRU Benelux bestaat in 2021 uit de Yamaha R125 bLU cRU Cup, de Yamaha R3 bLU cRU Cup en nieuw komend seizoen is de Yamaha R3 bLU cRU Academy.

Wegrace zit in het DNA van Yamaha. En Yamaha ondersteunt de volgende generatie jonge racetalenten door middel van haar bLU cRU programma. In Nederland is er een gedegen jeugdopleiding waar al op 12-jarige leeftijd kan worden gestart in de Yamaha R125 bLU cRU Cup powered by KicXstart. De uiterst populaire opstapklasse die in 2012 in het leven werd geroepen bereidt de jonge coureurs optimaal voor op de Yamaha R3 bLU cRU Cup, die in 2021 alweer haar vierde seizoen ingaat.

Yamaha R3 bLU cRU Cup
De Yamaha R3 bLU cRU Cup heeft een volledig eigen race-programma met als doel; het ontwikkelen van jonge wegracetalenten. In de Cup zullen maximaal 40 deelnemers met elkaar de strijd aan gaan met een identiek race-pakket, zo ontstaat er een unieke Yamaha Talent klasse.

De Yamaha R3 bLU cRU Cup is een samenwerking tussen Yamaha Benelux en Duitsland en gaat in 2021 van start met 10 jonge Nederlandse- en 18 jonge Duitse wegracetalenten maar aanmelden kan nog steeds!

Yamaha R3 bLU cRU Academy
De snelste Yamaha R3 bLU cRU Cup rijders kunnen binnen de Yamaha Racing familie doorgroeien na het hoog aangeschreven IDM Supersport Kampioenschap. In de Yamaha R3 bLU cRU Academy worden de coureurs binnen een professioneel team begeleidt naar het FIM Supersport 300 World Championship of het internationale Supersport 600 racen.

In 2021 start de Academy met 4 coureurs te weten Jef van Calster, Oliver Svendsen, Luuk de Ruiter en Mia Rusthen. Dit viertal is door Yamaha geselecteerd om zich samen met Yamaha Racing bLU cRU Benelux begeleiding verder te ontwikkelen als coureur.

Wil je meer weten over het Yamaha Racing bLU cRU Benelux programma, bezoek dan snel de website: www.yamaha-motor.euBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App