Yamaha VR46 Master Camp Team in 2022 met Kubo en Gonzalez

2089
Gelete Nieto, Keitarou Horikoshi en Alessio Salucci | foto© Yamaha Racing

Het Yamaha VR46 Master Camp Team maakt in 2022 haar debuut als team in Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het team, eigendom van Yamaha Motor Co Ltd. en georganiseerd door VR46 Racing, zal aan de start verschijnen met Manuel Gonzalez en Keminth Kubo.

Na het grote succes van het tweejaarlijkse Yamaha VR46 Master Camp trainingsprogramma in Tavullia en de vijf jaar ervaring van het VR46 Master Camp Team in het FIM CEV Repsol, wordt het Yamaha VR46 Master Camp project in 2022 naar een nieuw niveau getild als onderdeel van een samenwerking tussen Yamaha Motor Co, Ltd., Thai Yamaha Motor Co, Ltd., Yamaha Motor Europe N.V., en VR46 Racing. Volgend jaar zal het Yamaha VR46 Master Camp Team voor het eerst haar opwachting maken in het MotoGP wereldkampioenschap als een gloednieuw Moto2-team.

Het gloednieuwe Yamaha VR46 Master Camp Team is volledig eigendom van Yamaha Motor Co, Ltd., en zij zullen ook het team financieren. VR46 zal de leiding hebben over de nieuwe equipe, die ook kan rekenen op de steun van Thai Yamaha Motor Co, Ltd., Yamaha Motor Europe N.V., en Yamaha Motor Racing Srl.

Het Yamaha VR46 Master Camp Team zal onder leiding staan van sportdirecteur Gelete Nieto. Keminth Kubo en Manuel Gonzalez vormen de jonge en vastberaden rijdersgroep.

Kubo nam in 2018 deel aan de vijfde editie van het Yamaha VR46 Master Camp dat in Tavullia werd gehouden. Hij en het Yamaha VR46 Master Camp Team debuteerden samen in 2019 in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol. De laatste drie jaren in dit kampioenschap stelden de jongeling in staat om waardevolle ervaring op te doen. In 2021 ontving Kubo ook zijn eerste wildcard in het Moto2 wereldkampioenschap. Hij nam deel aan de Gran Premi Monster Energy de Catalunya waar hij de race als 26e eindigde.

Gonzalez was pas 13 jaar oud toen hij in 2016 werd geselecteerd voor de Red Bull Rookies Cup. In 2017 had hij zijn eerste WorldSSP300 wildcard. Kort daarna, op slechts 15-jarige leeftijd, zou hij Europees Talent Cup-kampioen worden en met die geloofsbrieven trad hij in 2018 als fulltime rijder toe tot het FIM World Supersport300. Hij eindigde zijn debuutseizoen op de zesde plaats. Slechts een jaar later werd hij WorldSSP300 kampioen (de jongste kampioen in haar geschiedenis, 17 jaar 56 dagen oud). In 2020 stapte hij over naar de WorldSSP en verzekerde zich van de zevende plaats in het eindklassement. Dit jaar maakte hij opnieuw indruk in dezelfde categorie. Hij staat derde in het klassement na diverse podiums en overwinningen, met nog één ronde in Indonesië te gaan.

Keminth Kubo: “Allereerst wil ik Yamaha Motor Company, VR46, en Thai Yamaha Motor bedanken voor hun steun om mijn droom te volgen. Kunnen deelnemen aan het wereldkampioenschap geeft me veel opwinding. Het is al mijn doel geweest tijdens mijn hele racecarrière. Natuurlijk zullen er veel uitdagingen zijn, maar ik zal mijn best doen. Ik hoop van harte dat ik in de toekomst nog steeds op jullie steun kan rekenen. Dank u wel! Het is absoluut mijn droom en doel in het leven!”

Manuel Gonzalez: “Ik ben erg blij met dit nieuwe project en de geweldige kans die ik heb gekregen. Het zal een grote stap zijn in mijn carrière, waar ik veel zal leren en plezier zal hebben. Ik zal het maximale geven om in deze wereld te groeien. Een grote dank aan Yamaha en VR46 voor het geloof in mij. En natuurlijk veel dank aan de familie Rovelli voor al hun steun.”

Alessio Salucci, directeur, VR46 Riders Academy: “Het Yamaha VR46 Master Camp is een project dat VR46 zeer na aan het hart ligt. Het idee van het programma werd geboren in Valentino’s kantoor in het VR46 hoofdkwartier in Tavullia. Het is ontstaan uit een gesprek dat Valentino en Lin Jarvis daar hadden. Ze hadden samen het doel om internationaal jong Yamaha talent te helpen, net zoals de VR46 Riders Academy dat doet voor lokale Italiaanse rijders.

Sinds de start van het project in 2016 zetten het Yamaha VR46 Master Camp-trainingsprogramma en het CEV Repsol team elk jaar een tandje bij om een hoger niveau te bereiken. Dit nieuwe Moto2 team is een nieuwe uitdaging voor ons, evenals voor onze twee jonge talenten: Kubo en Gonzalez.

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om Yamaha Motor Company, Thai Yamaha Motor en Yamaha Motor Europe te bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt. Deze samenwerking toont eens te meer aan hoe gemotiveerd Yamaha is om de volgende generatie racesterren te helpen. Ik kan niet wachten om aan dit spannende hoofdstuk van het Yamaha VR46 Master Camp programma te beginnen.”

Het nieuwgevormde Yamaha VR46 Master Camp Team zal zijn debuut maken tijdens de eerste officiële wintertest in Valencia, die van 3-4 februari 2022 wordt gehouden. Het eerste doel voor beide rijders zal zijn om zich geleidelijk aan te passen aan hun nieuwe team.

 Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter