Yuki Kunii op pole in Mugello, Zonta van den Goorbergh 22e

12
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Mugello | foto© Randy van Maasdijk

Yuki Kunii vertrekt zaterdag in Mugello vanaf de pole in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De Japanner was vrijdagavond het snelst in de kwalificatie voor de Spanjaard Carlos Tatay en het jonge Belgische talent Barry Baltus. Nederlander Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als tweeëntwintigste.

Ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs komen dit weekend in actie in Mugello, de 25 jonge talenten rijden in tegenstelling tot de andere weekenden In Mugello slechts één wedstrijd. De reden hiervan is de bekende trackinvasie zondag’s na afloop van de MotoGP race. Vrijdag werden de twee vrije trainingen en de kwalificatie verreden terwijl zaterdagmiddag om 16:30 uur de lichten op groen gaan voor de race.

Nadat de Zuid-Afrikaan Billy van Eerde en de Italiaan Matteo Bertelle vrijdagmiddag in de twee vrije trainingen het snelst waren was het Yuki Kunii die het snelst was en de pole voor zich opeiste voor Carlos Tatay en Barry Baltus.

Jason Dupasquier, Haruki Noguchi en Alex Escrig kwalificeerden zich respectievelijk als vierde, vijfde en zesde en vormen hiermee zaterdag de tweede rij op de startgrid.

Zonta van den Goorbergh
Zonta van den Goorbergh begon de dag met een tweeëntwintigste rondetijd in de eerste vrije training gevolgd door een twintigste plaats op de tijdlijst na de tweede sessie. De jonge Nederlander wist zich in deze tweede vrije training met ruim tweeënhalve seconde te verbeteren ten opzichte van zijn allereerste sessie op het technisch moeilijke circuit.

In de 25 minuten durende kwalificatie wist Van den Goorbergh zijn eigen snelste rondetijd nogmaals flink aan te scherpen, maar met een snelste rondetijd van 2’05.596 moest de dit seizoen in de klasse debuterende Nederlander genoegen nemen met de tweeëntwintigste startplaats voor de zaterdagmiddag te verrijden race over vijftien ronden.

Na afloop van de kwalificatie spraken we kort met de jonge Nederlander;

Zonta van den Goorbergh: “Natuurlijk ben ik niet tevreden met mijn positie. Aan de andere kan is het de eerste keer dat ik hier in Mugello rij en wist ik me in elke sessie flink te verbeteren. Daarnaast werd ik in de kwalificatie twee keer opgehouden in een snelle ronde en als ik nu terugkijk op de lijst dan is mijn ideale rondetijd ruim 0,7 sneller dan mijn snelste rondetijd die er op de klok staat. Er had dus wel iets meer ingezeten, maar hoe dan ook we moeten het hier mee doen. Hopelijk weten we morgen in de race nogmaals een stap te maken en kunnen we dit omzetten in een beter resultaat.”

De enige Red Bull MotoGP Rookies Cup race in Mugello gaat zaterdagmiddag om 15:30 uur van start en is live te volgen via de website www.redbull.tv

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App