Johann Zarco heeft bevestigd dat hij in 2020 weer als vaste MotoGP coureur van de partij zal zijn. De Fransman heeft eerder deze week namelijk aan onze Franse collega’s van Moto Journal laten weten dat de deal met Avintia Racing rond is.

Sinds tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia bekend werd dat niet Johann Zarco maar Alex Marquez komend seizoen de vervanger is Jorge Lorenzo binnen het Repsol Honda Team wordt de Fransman in verband gebracht met een overstap naar het Spaanse Reale Avintia Racing MotoGP Team.

Zarco sloeg het aanbod in eerste instantie af. Zo liet hij weten er de voorkeur te geven om keren naar de Moto2 klasse aangezien hij uitsluitend geïnteresseerd was in een MotoGP zitje bij een topteam en Avintia Racing niet als een topteam zag.

Het was echter meteen duidelijk dat er andere krachten speelden en Dorna CEO Carmelo Ezpeleta er veel aan gelegen was om de Fransman komend seizoen aan boord te als MotoGP coureur. Het politieke spel ging vervolgens op de wagen en de Dorna baas trok vervolgens voor de zoveelste keer zijn ‘trucendoos’ open. Ducati speelde het spel vervolgens mee door in gesprek te gaan met Avintia Racing, het contract met het team te verlengen, het team de status te geven van officieel Ducati MotoGP satellietteam en vanaf komend seizoen een aantal belangrijke Ducati technici te stationeren bij het team.

Op maandag na afloop van de Grand Prix in Valencia ging Zarco dan ook in gesprek met het Ducati management om een bevestiging te krijgen aangaande hun plannen en vernieuwde afspraken met Avintia Racing.

Toen enige tijd later ook nog eens bekend werd dat het Spaanse MotoGP team per direct afscheid had genomen van Karel Abraham, dit ondanks dat de Tsjech een contract op zak had voor 2020, leek niets nog een overstap van Zarco naar het Ducati satellietteam in de weg te staan.

Ondanks deze ontwikkelingen bleef het tot op heden akelig stil en is er nog steeds geen bevestiging van zowel de kant van Ducati, Avintia Racing alsmede Zarco zelf.

Maar deze week verbrak Zarco het stilzwijgen door in een gesprek met het Franse Moto Journal te onthullen dat de deal rond is en hij komend seizoen definitief terug zal keren als actief MotoGP coureur. Volgens de Fransman heeft hij de knoop doorgehakt nadat Ducati Corse general manager Gigi Dall’Igna hem er in een gesprek van heeft weten te overtuigen dat hij bij komend seizoen bij Avintia Racing goede ondersteuning krijgt van de fabriek.

Johann Zarco: “Het klopt inderdaad dat Luigi Dall’Igna me in een gesprek heeft weten te overtuigen en heeft gezegd dat ik hem moest vertrouwen en gewoon voor Avintia Racing moest tekenen. Ik twijfelde er tot aan dat gesprek nog steeds aan hoe sterk Avintia Racing komend seizoen werkelijk zou zijn. Vervolgens heb ik Massimo Branchini (voormalig crewchief) benaderd. Hij vertelde me dat ik Luigi moest vertrouwen en dat het zijn verantwoordelijk is om een goede crewchief voor mij te zoeken. Ik ben echter van mening dat ik niet bij Avintia Racing getekend heb maar bij Ducati. Mijn doel voor komend seizoen is om binnen de top tien te eindigen, misschien zelfs wel in de top zeven om zo voor 2021 een plaats af te kunnen dwingen binnen het officiële Ducati fabrieksteam.”

Met deze uitspraken van Zarco lijkt het geen kwestie meer of de transfer Zarco – Avintia Racing aangekondigd zal worden maar is het uitsluitend nog een kwestie van tijd alvorens de officiële bevestiging wereldkundig gemaakt zal worden. Zarco zal bij Avintia Racing de teamgenoot worden van Tito Rabat, de Spanjaard die eerder dit jaar zijn overeenkomst met het team nog met twee seizoenen verlengde.

 

Handige links MotoGP Test Jerez de la Frontera:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App