Zarco leidt eerste vrije training op zonnige Red Bull Ring, moeizame start voor KTM

1827
Johann Zarco - Red Bull Ring | © Randy van Maasdijk

Johann Zarco was vrijdagochtend het snelst in de eerste vrije training voor de MotoGP klasse op de Red Bull Ring voor landgenoot Fabio Quartararo en Maverick Viñales. Voor KTM was het een moeizame start van hun thuisrace met de eerste RC16 op P14.

Evenement: CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich
Circuit: Red Bull Ring
Categorie: MotoGP
Tijd: 10:45 – 11:30 uur
Sessie: Training 1
Omstandigheden: Lichtbewolkt, 25°C

Vrijdagochtend om 10:45 uur begon de eerste vrije training voor de MotoGP klasse op een zonnige en warme Red Bull Ring. Iker Lecuona is dit weekend wederom de vervanger van de nog geblesseerde Alex Rins bij LCR Honda Castrol en Lorenzo Savadori is erbij als vijfde Aprilia coureur met een wildcard.

Al vroeg in de sessie kreeg Alex Márquez te maken met een technisch probleem. Het leek erop dat de carbondelen op zijn voorwiel tegen de voorband schuurden waardoor er een grote rookwolk te zien was. Het duurde even voordat de Spanjaard dit zelf doorhad maar hij kon de machine uiteindelijk zonder problemen naast de baan zetten.

Bij Honda en Yamaha werd er wederom nieuwe aerodynamica getest in deze sessie. Nadat Takaaki Nakagami in Silverstone voor het eerst de nieuwe kuip probeerde was het nu ook aan Marc Márquez en Joan Mir om deze te testen. Daarnaast reden ook Fabio Quartararo en Franco Morbidelli met een nieuwe aerodynamische kuip op hun Yamaha YZR-M1 machines.

De eerste crash in deze sessie kwam op naam van Augusto Fernández. De rookie ging onderuit in bocht 2 bij het insturen voor de chicane maar bleef ongedeerd. De verwachting is dat zijn contractverlenging dit weekend wordt aangekondigd.

Meerdere coureurs leken moeite te hebben met de remzones op de Red Bull Ring. Zo maakten Marco Bezzecchi, Aleix Espargaró, Miguel Oliveira en Marc Márquez allen uitstapjes naast de baan.

In de slotfase van de sessie ging Márquez opnieuw wijd in bocht 4 maar ditmaal kon hij zijn Honda RC213V niet overeind houden. De Spanjaard maakte een kleine tuimeling maar bleef ongedeerd en kon de machine zelf terugbrengen naar de pitbox.

In de slotfase reed Johann Zarco de snelste rondetijd met een 1’29.838 en verwees hij landgenoot Fabio Quartararo naar de tweede positie. Maverick Viñales maakte de top drie compleet terwijl de eerste KTM slechts op P14 terug te vinden was.

Uitslag:

  1. Johann Zarco – Ducati | 1’29.838
  2. Fabio Quartararo – Yamaha | +0,399
  3. Maverick Viñales – Aprilia | +0,411
  4. Alex Márquez – Ducati | +0,448
  5. Marco Bezzecchi – Ducati | 0,467

Klik hier voor de volledige uitslag

Volgende sessie: Training
Tijd: 15:00 uurHandige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’