Zege en drie podiums voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki op de Red Bull Ring

326
idm-supersport-300- red-bull
IDM Supersport 300 race - Red Bull Ring | foto© Henk Teerink

Het voorlaatste IDM-raceweekeinde van 2021 vond afgelopen weekeinde plaats op de beroemde Red Bull Ring in Oostenrijk. Het werd een fantastisch weekeinde voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki, met een zege en podiums in het IDM Supersport 300-kampioenschap.

Na een tweede plaats voor Luca de Vleeschauwer en een vierde plek voor Marvin Siebdrath in IDM Supersport 300 Race 1, ging het tijdens Race 2 nog veel beter voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Luca won door Marvin 0,012 seconde voor te blijven! Ook het jonge talent Jorke Erwig maakte veel indruk op de Red Bull Ring met twee sterke races. Strijdend voor de vijfde plaats werd hij in Race 1 knap zevende en pas na tegenslag zakte hij in Race 2 terug naar uiteindelijk een 19e plek.

Met nog twee races te gaan op de Hockenheim Ring (24-26 september) maakt Marvin nog steeds kans op het kampioenschap, met 18 punten achterstand op koploper Lennox Lehmann. Luca staat na zijn sterke weekeinde in Oostenrijk derde en heeft ook nog steeds kans op het kampioenschap, met 31 punten achterstand op Lehmann.

Dino Iozzo en Rob Hartog kende een turbulent IDM Supersport-weekeinde op de Red Bull Ring. Door wisselende weersomstandigheden werd Race 1 een loterij. Dino kende een fantastisch begin, maar kreeg helaas de zwarte vlag na een jumpstart terwijl Rob geen geluk kende met zijn bandenkeuze en zo 14e werd. Opnieuw een weekeinde waarin het team enorm veel werk verzette om Rob zijn chatter problemen op te lossen, vanaf Assen is er stap voor stap een volledig nieuwe motorfiets neer gezet en alle onderdelen vervangen om alles uit te sluiten en hem een een beter gevoel te geven op de motor. Hopelijk geeft de extra test op Hockenheim voorafgaande aan de laatste IDM Rob het vertrouwen terug voor mooie finale races. Rob (9e) en Dino (10e) sloten het weekeinde gelukkig wel af met een dubbele top-10 in Race 2.

Teammanager Rob Vennegoor: ‘Het was op meerdere vlakken een sensationeel weekeinde! Luca deed het echt geweldig met een fantastische 1-2 en Marvin pakte belangrijke punten in de titelstrijd en een sterke 2e plaats in Race 2. Gemakkelijk gaat het niet worden, maar we zullen op Hockenheim strijden tot de allerlaatste meter. Jorke krijgt echt een groot compliment na zijn fantastische weekeinde hier op de Red Bull Ring! We wisten dat hij dit kon en gelukkig heeft hij dat dit weekeinde laten zien. Ik weet zeker dat we nog veel meer gaan zien van hem! Helaas hadden onze Supersport 600 rijders minder geluk, maar we doen onze uiterste best als altijd om het seizoen sterk afsluiten op Hockenheim.’

Finale races op Hockenheim 24-26 September.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]