Voormalig Grand Prix rijder Scott Smart wist een spectaculaire eerste overwinning te behalen in de vijfde ronde van het THINK! British Superbike kampioenschap door zijn Hawk Kawasaki tijdens een spannende race op Mondello Park in de laatste bocht voor John Reynolds, de leider in het klassement, te zetten.

Ook in de tweede race moest Reynolds zich tevreden stellen met de tweede plaats, toen Michael Rutter er met de overwinning vandoor ging en Smart derde werd.

Dit was de tot nu toe beste dag voor het Hawk team, dat niet door een fabriek gesteund wordt. Smart, hun 27-jarige rijder zat er goed bij in het begin, maar de kans leek in rook op te gaan toen Reynolds en zijn Rizla Suzuki langzaam wat afstand namen en de leiding in de schoot geworpen kregen toen Rutter, met nog vier ronden te gaan, onderuit ging.

Reynolds lag al snel weer onder druk. ÒIk kon weer naar hem toe rijden en probeerde erbij te blijven,Ó legde Smart uit. ÒJohn ging wat wijd door die bocht in de voorgaande ronde en toen dacht ik dat ik deze wel eens kon gaan winnen. Ik ging aan zijn binnenkant zitten bij het ingaan van die bocht, wist voor hem te komen en won.

Dit is fantastisch voor iedereen in het team, ik ben heel, heel erg blij. Ò

Nadat hij zijn bokaal in ontvangst nam voegde de neef van tweevoudig wereldkampioen 500cc Barry Sheen het volgende toe: ÒIk draag deze overwinning op aan mijn vrienden Steve Hislop, David Jefferies en natuurlijk Barry, die gedurende het afgelopen jaar allemaal zijn overleden. Hopelijk keken ze toe vanaf daarboven.Ó

Reynolds was zwaar teleurgesteld om met een verschil van 0,002 seconden naar de tweede plaats verwezen te zijn: ÒIk had me al helemaal ingesteld op de overwinning en heb nooit eerder zoÕn fout gemaakt. Het laat zien dat je nooit te oud bent om te leren.Ó

Rutter, die het pole record gebroken had voor zijn derde start vanaf de pole was erop gebrand om zijn eerdere teleurstelling, toen hij van zijn HM Plant Honda geworpen werd, goed te maken: ÒHet achterwiel stapte opzij, toen ik het niet verwachtte en ik werd uit mijn zadel geworpen, landde daarna weer in het zadel en daarna gebeurde het opnieuw, maar toen kon ik me niet meer vasthouden.Ó

Hij reed zijn woede eruit door de tweede race van 18 ronden van start tot finish te leiden, met Reynolds op zijn hielen. Reynolds moest zich tevreden stellen met zijn vierde tweede plaats op rij, maar de tweevoudig kampioen verliet het Ierse circuit met een vergrote voorsprong van 33 punten op Rutter.

Copyright : MotoGP.com / Vertaling RvdD