KTM trok zich eind vorig jaar terug uit de Moto2 klasse. Dat heeft ook zijn voordelen, want het is nu mogelijk om met deze KTM Moto2 motoren een circuitdag te rijden op de Red Bull Ring.

Dat KTM zich vorig jaar terugtrok uit de Moto2 klasse was toch wel een grote verrassing. Miguel Oliveira en Brad Binder hebben de afgelopen jaren laten zien dat de KTM wedstrijden kan winnen in de Moto2-klasse. Het Oostenrijkse motormerk koos ervoor om de focus enkel te leggen op de MotoGP en Moto3 klasse.

Nu is het goede nieuws dat deze KTM Moto2 motoren worden ingezet tijdens circuitdagen op de Red Bull Ring. In deze coronacrisis is het nog lastig om daar te komen. Maar wanneer het reizen weer makkelijker is geworden, dan is het dus mogelijk om op de Red Bull Ring een circuitdag te rijden met een echte KTM Moto2 Grand Prix racemotor. Deze lichte Moto2 fietsen hebben 130pk met een topvermogen van 290 km/h.

Het is vanaf 1 juni mogelijk om een kwartier te rijden met deze GP-motor onder begeleiding van een voorrijder. Naast deze Experience is er ook de mogelijkheid om langer te rijden met deze KTM Moto2 motoren en daar worden verschillende pakketten voor aangeboden.

Meer informatie is te vinden op: www.projekt-spielberg.com

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App