Zesde plaats voor Zonta van den Goorbergh in Oostenrijk

171
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh (84) - Red Bull Ring race 1 | foto© Jaco Veenstra

Zonta van den Goorbergh is zaterdagmiddag op de Red Bull Ring als zesde gefinisht tijdens de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich. De race werd gewonnen door Spanjaard Pedro Acosta.

Na zijn uitstekende kwalificatie op vrijdag, waarin hij als achtste eindigde, heeft Zonta van den Goorbergh ook zaterdag op de Red Bull Ring een uitstekende prestatie weten te behalen. De dit seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup debuterende Nederlander passeerde namelijk als zesde de finish in deze eerste van de dit weekend twee te verrijden races.

De wedstrijd werd na een close-finish gewonnen door Pedro Acosta. De Spanjaard passeerde na zeventien ronden slechts 0,003 seconde voor de als tweede gefinishte Billy Eerde de eindstreep terwijl de nummer drie, de Japanner Haruki Noguichi, slechts 0,011 seconde prijs hoefde te geven op de winnaar.

Van den Goorbergh, die zich de gehele wedstrijd goed in de kopgroep wist te handhaven, kwam op minder dan een halve seconde als zesde over de finish.

Voor de vanaf de eerste en tweede startrij gestarte Carlos Tatay en Marco Uriarte was een goed resultaat al verkeken voordat de lichten op groen sprongen, beiden maakten namelijk een jumpstart met een ride through penalty tot gevolg. Ondanks deze tegenslag wist het tweetal nog wel respectievelijk als veertiende en vijftiende te finishen. Voor de vanaf de pole vertrokken Alex Escrig was de teleurstelling nog grote, de Spanjaard kwam in de kopgroep strijdend naast de baan, kon na een rit door het gravel zijn race nog wel vervolgen maar meer dan een negentiende plaats zat er daarna niet meer in voor de Spanjaard.

Zondagmiddag om 15:30 uur staat voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs op de Red Bull Ring de tweede race van het weekend op het programma.