Zeventiende startplaats voor Bo Bendsneyder in Brno

23
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Brno | foto© motogp.com

Bo Bendsneyder vertrekt zondag in Brno vanaf de zeventiende plaats op de grid tijdens de Moto2 race van de Monster Energy Grand Prix České republiky. De NTS RW Racing GP -coureur wist zich via Q1, waar hij de tweede rondetijd reed, te plaatsen voor Q2.

De omstandigheden op het circuit van Brno zijn dit weekend tijdens de Monster Energy Grand Prix České republiky verre van ideaal. Met name de vele hobbels op het Tsjechische circuit maken het voor de teams en de coureurs er niet makkelijker op. Bo Bendsneyder en het Nederlandse NTS RW Racing GP wisten er echter het beste van te maken en dat resulteerde in een keurige zeventiende startplaats voor de 2015 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen.

In Q1 was het van belang om meteen een scherpe tijd te rijden, zolang de Moto2 nog kon profiteren van het rubber van de MotoGP op het circuit van Brno. Bendsneyder reed in zijn tweede ronde een tijd van 2.02.230 en wist zich daarmee verzekerd van de tweede plaats. De eerste vier van Q1 gaan door naar Q2, waarin gestreden wordt om de plaatsen van de eerste zes startrijen.

In die Q2 was de grip een stuk minder, waardoor Bendsneyder met 2’02.827 genoegen moest nemen met de zeventiende plaats. Dat was ietsje minder dan waarop de Nederlander had gehoopt na die uitstekende Q1.

Bo Bendsneyder: “Ik had een goed gevoel in Q1 en kon meteen een mooie tijd neerzetten. In Q2 was er veel minder grip, doordat er geen rubber van de MotoGP meer ligt. Ik had veel last van trillingen in de motor. Dat maakte het heel moeilijk om een goede ronde te rijden. Jammer, want ik had gedacht ergens tussen de tiende en vijftiende plaats uit te komen. Ik ben blij dat we goed door Q1 zijn gekomen en dat ik daar niks heb laten liggen.”

Bendsneyder’s teamgenoot voor dit weekend, de Zwitser Dominique Aegerter, kwalificeerde zich in zijn eerste weekend op de Japanse NTS-machine als drieëntwintigste.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App