Zijspan: Duo Paivarinta-Hanni wint openingsrace WK zijspannen in Magny Cours

37

De eerste wedstrijd van het 2012 WK zijspannen op het Franse circuit nabij Magny Cours is gewonnen door het Finse duo Pekka Paivarinta / Adolf HŠnni. Team Streuer wist met de elfde plaats ook enkele WK punten mee naar huis te nemen.

Op de startgrid verschenen 21 zijspancombinaties, het Nederlandse Keppel Sidecar Team moest zich al na de trainingen noodgedwongen &nbsp;terugtrekken vanwege technische problemen, maar bij de start was het de passagier van Team Auto Moto Terca die zijn hand op stak en stil bleef staan op de startgrid.<br /> <br /> <br /> Bij de eerste bocht was het Marcus Schlosser en Thomas Hofer die het veld aanvoerden maar de race verliep verder niet erg succesvol voor het duo want koppelingsproblemen gedurende de race zorgde voor een terugval naar een uiteindelijke veertiende plaats op de finish. De problemen in de race waren voor de broers Garry en Dan Knight nog groter, het duo moest hun RSR Suzuki tijdens de wedstrijd langs de baan parkeren met elektrische problemen.<br /> <br /> <br /> Na het terugvallen van Schlosser waren het Pekka Paivarinta en Adolf Hanni die de leiding overnamen en deze tot aan het eind van de race vast wisten te houden.<br /> Achter de leiders ontstond er een stevige strijd om de tweede plaats door het duo Tim Reeves en Ashley Hawes, het duo Jorg Steinhausen en Gregory Cluze en het duo Ben en Tom Birchall waarvan laatstgenoemden uiteindelijk met de tweede plaats aan de haal gingen gevolgd door Reeves en Hawes. Steinhausen en Cluze moesten uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats nadat men gedurende de race te kampen kreeg met een te warm geworden machine.<br /> <div><br /> </div>

Het Nederlandse Team Streuer kende een goede start vanaf de achttiende positie op de startgrid en wist op te klimmen naar de elfde plaats in te race toen deze vroegtijdig werd afgevlagd door de aanwezigheid van een oliespoor op de baan en het feit dat er medische assistentie verleend moest worden aan Kees Kentrop&rsquo;s passagier Gerard Daalhuizen die de dupe werden van de aanwezige olie op de baan. Kentrop kwam in aanraking met een andere combinatie waarbij Daalhuizen met zijn arm klem kwam te zitten tussen de combinaties en uit de bak viel. Na medische assistentie bleek de Nederlander een gebroken arm te hebben overgehouden aan de crash.<br /> <br /> <br /> In de uitslag zien we Kentrop nog wel als negentiende geklasseerd staan aangezien de ronde ervoor geld als uitslag van de race. Vanwege het feit dat er meer dan tweederde van de race verreden was vond er geen herstart plaats. <p>&nbsp; </p> <p>Zie ook de berichten van de deelnemende Nederlandse teams in de rubriek teamberichten.</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p> <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/Race_classification.pdf">Volledige uitslag race</a></p> <p> </p> <p> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FWKZijspannen%2Fduo-paivarinta-hanni-wint-openingsrace-wk-zijspannen-in-magny-cours%2Ftabid%2F150%2FiNews_ID%2F29214%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; border-image: initial; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe></p>