Het zijspanteam Drugsadvies Sidecarshop Racing gaat dit weekend tijdens de Belgische ronde van het IDM op het circuit van Zolder in België niet van start. Technische problemen hebben het team doen besluiten zich na de vrije trainingen terug te trekken voor de rest van het weekend.

Tijdens trainingen voor de IDM/ONK race, vrijdag, liep de 1000cc machine van stuurman Kees Endeveld (Grolloo) en bakkenist Jeroen Remmé (Ens) verre van optimaal, waardoor de twaalfde tijd werd gerealiseerd. Het duo kampte vooral met de oliedruk die niet op het juiste niveau kwam.

Toen de tweede training op vrijdag daardoor werd gemist, besloot Endeveld zich voor de wedstrijd terug te trekken.

“Op deze wijze heeft het geen zin. Vanwege de slechte vooruitzichten voor de race heb ik besloten niet van start te gaan. Het materiaal is gelukkig wel heel gebleven, maar het motorblok presteert ver beneden de maat. Voor mij is dit een reden om te stoppen met de 1000cc-machine en mij voor de rest van dit seizoen te richten op de 600cc Kawasaki”, aldus Endeveld vanaf het Circuit Zolder.

Vrijdagavond keerde het Drentse zijspanduo teleurgesteld huiswaarts. De komende weken zullen Endeveld en Remmé zich gaan bezighouden met het prepareren van de 600cc machine. De komende race, ook een IDM/ONK-wedstrijd, is in het weekend van 27 tot en met 29 juli op het circuit van Schleiz in Duitsland.

“We proberen het materiaal op tijd gereed te hebben, maar het is niet zeker of dat gaat lukken”, besluit Endeveld zijn verhaal.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag