Ook de WorldSBK coureurs kunnen zich binnenkort op gaan maken voor een herstart van het 2020 seizoen. Eind juli is het namelijk zover, plaats van handeling voor de eerste race is het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje.

Een officiële aankondiging is er weliswaar nog niet maar de hernieuwde WorldSBK kalender is een feit. Na een lange onderbreking vanwege de uitbraak van het coronavirus zal eind juli ook het FIM Superbike World Superbike Championship weer van start gaan, net als voor het MotoGP wereldkampioenschap zal Jerez de la Frontera in Spanje plaats van handeling zijn.

Na de openingsronde van het seizoen op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië zullen er vanaf eind juli nog zes wedstrijdweekenden op de hernieuwde kalender prijken. Naast Jerez de la Frontera maken Portimâo, Motorland Aragon, Magny Cours, Circuit de Barcelona – Catalunya en het Misano World Circuit Marco Simoncelli deel uit van de hernieuwde 2020 WorldSBK kalender.

Hernieuwde 2020 WorldSBK kalender:

  • 31 juli t/m 02 augustus: Jerez de la Frontera – Spanje
  • 07 t/m 09 augustus: Portimâo – Portugal
  • 28 t/m 30 augustus: Motorland Aragon – Spanje
  • 18 t/m 20 september: Circuit de Barcelona & Catalunya – Spanje
  • 02 t/m 04 oktober: Magny Cours – Frankrijk
  • 06 t/m 08 november: Misano World Circuit – Italië

Voor de WorldSBK coureurs staan er naast de eerste wedstrijden in Australië dus nog een twaalftal (hoofd) races en een zestal zogenaamde Superpole races op het programma.

Normaalgesproken zouden er voor de WorldSSP en WorldSSP 300 coureurs nog slechts zes wedstrijden op het programma staan, er bestaat echter een reële kans (dit is nagenoeg zeker) dat deze twee lichtere categorieën in de resterende zes wedstrijdweekenden van 2020 twee races per weekend zullen rijden. Het totaalaantal races in 2020 zou hiermee voor de WorldSSP klasse op dertien (inclusief Phillip Island) komen en voor de WorldSSP klasse op 12.

Het meest opvallende aan deze hernieuwde kalender is dat er maar liefst drie van de zes wedstrijdweekenden samenvallen met een Grand Prix weekend.

P.s. Net als in het MotoGP wereldkampioenschap zal er ook tijdens de WorldSBK wedstrijdweekenden gewerkt worden volgens een streng COVID-19 protocol en zullen deze plaatsvinden achter gesloten deuren, dus met een minimaal aantal personeelsleden (800 ex. circuit personeel) en zonder de aanwezigheid van media en publiek.

Zoals al eerder genoemd, bovenstaande kalender is nog niet officieel door Dorna bevestigd, dit zal echter nog slechts een kwestie van tijd zijn.


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App