Zolder Sprint Series: Droog weer en spannende races tijdens openingsronde van 2024

1943

De eerste wedstrijd van de Zolder Sprint Series werd met dank aan de weergoden gereden op een droog Circuit Zolder. De rijders bleven gespaard van de zeer slechte weersvoorspellingen en dat maakt het racen toch altijd net iets leuker.

Bij de SuperCup Superbikes werden de trainingen gedomineerd door Ouri Bikkems. De kampioen van vorig jaar had het goede ritme direct te pakken en kwalificeerde zich met een 1’36’005 als polesitter, voor Maarten Dejongh en Nicky De Wit. Bij de Supersport was de pole voor Carlo Briers, voor Diego Claeys en Wouter Dewulf.  De rijders van de Cup lieten zich meteen in de trainingen al gelden en de Nederlander Tim Schol reed niet alleen naar de pole in de Cup maar reed ook naar een heel mooie zesde plaats algemeen. Greg Delcorps en Thierry Wansart maakten de top drie compleet. Eric Manneke behaalde de pole in de SuperSport klasse.

Volledige uitslagen kwalificaties:
Zolder Sprint Series – Training 2 – combined per class

Onder een stralende zon werden in de namiddag twee wedstrijden gereden over negen ronden. In de eerste wedstrijd ging Ouri Bikkems er meteen als een speer vandoor. Dejongh en De Wit moesten een klein gaatje laten dat door Bikkems iedere ronde beetje bij beetje werd uitgediept om uiteindelijk met een viertal seconden voorsprong de eerste race te winnen. Bij de Supersports bleven de posities uit de trainingen de ganse race gehandhaafd en ronde Carlo Briers zijn eerste wedstrijd af als winnaar met twaalf seconden voorsprong op Claeys en tweeentwitig op Dewulf.

In de Cup moest Schol alle zeilen bijzetten om de 2 snelle Walen, Greg Delcorps en Thierry Wansart, van zich af te houden. Dit resulteerde in een bloedstollende eindsprint met Schol als winnaar met 1,1 seconde voorsprong op Delcorps en 1,8 op Wansart. Yontih Mabbe eindigde als vierde ook maar op 3,8 seconden. Spanning troef daar in Zolder.

Bij de SuperSport in de cup won Eric Manneke autoritair voor Andreas Cornu en Arille Servais.

Volledige uitslagen Race 1:
Zolder Sprint Series – Race 1 – per class

zolder-sprint-2024De tweede wedstrijd van de namiddag kende een bijna identiek verloop als de eerste maar er werd fel gestreden daar op de Limburgse omloop. Bikkems zette zijn ambities als ‘keizer van Zolder’ kracht bij met een 1’35’492 als snelste tijd. Ook nu weer mochten Dejongh en Dewit mee op het podium. In de SuperSport klasse mocht Claeys dit keer op het hoogste schavotje plaatsnemen. Hij versloeg Briers met 1,8 seconden. Ook nu stond Dewulf op podiumplek 3 en strandde op slechts 3,5 seconden.

Bij de Superbikes in de Cup was het ook in de tweede race nagelbijten. Ook nu werd Schol als leider afgevlagd. Hij had iets meer marge dan in de eerste wedstrijd maar nu was het Wansart die als tweede over de meet kwam op 2,8 seconde van Schol maar met Yonith in zijn zog op slechts 0,4 seconden afstand. Delcorps en Michiels gaven elkaar geen duimbreed toe in de strijd om plaats 4 en 5. Het was uiteindelijk Delcorps die het laken naar zich toe trok met een marge van 0,197 op Michiels.

Volledige uitslagen Race 2:
Zolder Sprint Series – Race 2 – per class

De volgende wedstrijd van de Zolder Sprint Series staat gepland op donderdag 6 mei.

Om deel te nemen aan de Zolder Sprint Series hebben rijders geen licentie nodig en de wedstrijden worden gereden zonder geluidsbeperking! Inschrijven kan via www.motorsportschool-racing.com

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer: