Zwaarbevochten podiumplaats voor Dovizioso in Jerez ondanks sleutelbeenblessure

47
Andrea Dovizioso op het podium in Jerez | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso kwam zondagmiddag aan het einde van de eerste MotoGP race van 2020 op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto als derde over de finish. Na een moeilijk weekend was dat een zeer positief resultaat voor de Italiaan en zijn Ducati team, met name na de sleutelbeenbreuk die hij drie weken geleden opliep.

Het eerste raceweekend van 2020 liep goed af voor Andrea Dovizioso en het Ducati Team. Op een circuit waar de Italiaan nog nooit een MotoGP podium heeft behaald en waar Ducati niet heeft gewonnen sinds Loris Capirossi in 2006 waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen en zou het weekend meer in het teken staan van de schade zo beperkt mogelijk houden.

Dit was op zaterdagmiddag nog niet helemaal gelukt aangezien Andrea Dovizioso zich als achtste kwalificeerde. Hij wilde zelf minimaal op de tweede startrij staan dus het zou een lastige klus worden voor de race op zondag. Dovizioso schoof op de grid nog wel een plekje op vanwege de blessure van Cal Crutchlow.

Onder de zeer warme omstandigheden op het Zuid-Spaanse circuit had Dovizioso het zwaar en overwoog hij zelfs even om de pitbox op te zoeken, met name omdat zijn pas geopereerde sleutelbeen voor veel hinder zorgde.

Uiteindelijk wist de 34-jarige Italiaan in de slotfase merkgenoot Jack Miller te verslaan waardoor hij naar het podium mocht. Een heel sterk resultaat voor Dovizioso en zijn team wat zonder twijfel hun verwachtingen overtroffen heeft. Dit zal ook de onderhandelingspositie goed doen van DesmoDovi aangezien hij zijn contract voor 2021 bij Ducati nog steeds niet heeft getekend.

Andrea Dovizioso: “Deze podiumfinish voelt als een overwinning voor mij. Het was een zware race en ik had niet verwacht dat ik dit resultaat zou kunnen behalen. Maar gelukkig gaf ik niet op en wist ik foutloos te blijven. Vanochtend in de warm-up heeft het team heel goed gewerkt en wisten ze mijn gevoel met de Desmocedici GP te verbeteren waardoor ik vandaag constant kon zijn in de race. Helaas was ik nog steeds niet helemaal comfortabel op de machine en kwam ik wat snelheid tekort. Nu kunnen we ons met de informatie van deze race verder verbeteren en zullen we competitiever zijn tijdens de volgende Grand Prix komend weekend weer in Jerez.”

Over vijf dagen komen de MotoGP coureurs alweer in actie voor de eerste vrije trainingen voor opnieuw een raceweekend op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App