Robert Schotman heeft zondag bij een crash tijdens de WorldSSP300 race op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola diverse zware verwondingen opgelopen. De Motoport Kawasaki coureur verblijft momenteel in het Ospedale Maggiore ziekenhuis in Bologna in afwachting van een operatie.

Tijdens de WorldSSP300 wedstrijd van de Pata Italian Round in Imola waren er zondagmiddag een flink aantal crashes. Bij één van deze crashes was Nederlander Robert Schotman betrokken. De Motoport Kawasaki coureur werd op de tweede plaats rijdend aangereden door de Spanjaard Manuel Gonzalez nabij bocht zes.

Na de crash werden zowel Gonzalez als ook Schotman overgebracht naar het medical centre. Hier werd duidelijk dat de verwondingen van de Nederlander serieus waren (officiële verklaring van de medical doctor: pelvic injury in polytrauma). Ondanks dat Schotman bij kennis was werd hij vervolgens per helikopter overgebracht naar het Ospedale Maggiore ziekenhuis in Bologna voor verder medisch onderzoek.

Dit medisch onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er sprake is van o.a. meerdere breuken in het bekken, een gekneusde blaas en dat een operatie noodzakelijk is. Of Schotman in Bologna geopereerd zal worden of dat er de komende dagen een mogelijkheid is voor transport naar Nederland is op dit moment nog niet bekend.

Wel is duidelijk dat Schotman voor langere tijd uitgeschakeld is en dat een volledig herstel de nodige tijd in beslag zal nemen.


 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag