IDM Superbike coureur Bobby Bos moet mogelijk vrezen voor de rest van het seizoen. De HPC Power Suzuki Racing rijder liep eerder deze week bij een test in Most zware blessures op aan hand en met name bovenbeen waardoor hij in het beste scenario mogelijk twee maanden uit de running zal zijn.

Bobby Bos en teamgenoten Kevin Sieder en Daniel Kartheininger namen 17 en 18 juni deel aan een trainingsdag op het circuit van Most in Tsjechië. De test was ter voorbereiding op het IDM raceweekend dat van 9-11 augustus op datzelfde circuit zal worden gehouden.

Bos en zijn teamgenoot Sieder deden dinsdag aan het eind van de middag mee aan een hobbywedstrijdje over zeven ronden. De HPC Suzuki teamgenoten waren een stuk sneller dan de overige (hobby) rijders en op die manier zouden beide rijders een paar vrije ronden kunnen rijden.

Helaas ging het bij de eerste bocht mis voor Bos en Sieder. Eén van de rijders achter hem verremde zich volledig en ging onderuit. Er werden meerdere motoren geraakt en daarbij ook Bos en teamgenoot Sieder. Beiden gingen hard onderuit en de valpartij had grote gevolgen voor met name Bobby Bos.

Bobby Bos: “Ik hoorde een motor achter me onderuit gaan en had vervolgens geen schijn van kans. Ik werd vol geraakt en ging er hard af. Ik voelde ook direct dat het mis was. Ik ben naar een ziekenhuis in de buurt gebracht waar ik al snel te horen kreeg dat ik breuken in mijn hand had en dat er problemen met pezen en spieren in mijn bovenbeen waren. Ik was echter totaal niet gecharmeerd van de aanblik van het ziekenhuis en ben daar dan ook zo snel mogelijk vertrokken. We zijn in één ruk doorgereden naar Groningen waar we rond vier uur in de nacht aankwamen. Op dat moment konden ze eigenlijk niets voor me doen en kreeg ik het advies om in de loop van woensdag terug te komen naar Groningen voor het maken van de nodige scans en het stellen van een goede diagnose.”

De handblessure is nog wel te overzien. Normaal gesproken moet dat met vier weken wel weer aardig op de rit zijn. De bovenbeenblessure baart echter veel meer zorgen.

Bobby Bos: “In Tsjechië werd gesproken van afgescheurde pezen in mijn bovenbeen. Als dat inderdaad uit de scans zal komen dan staan er twee opties open. Langs natuurlijke weg genezen betekent circa zes weken gips en daarna zeker nog een aantal weken revalideren. Indien genezing niet via natuurlijke weg mogelijk is en er geopereerd moet worden zal het herstel een stuk langer in beslag nemen en is mijn seizoen volledig voorbij.”

Ook teambaas Denis Hertrampf baalt van de situatie:

“We zijn uiteraard teleurgesteld over de blessure van Bobby die volledig buiten zijn schuld tot stand is gekomen. Bobby heeft in Oschersleben laten zien dat hij qua tempo mee kon komen met de top vijf in het IDM Superbike. In Zolder wilden we proberen om de stap richting het podium te maken en daar kan nu dus helaas een streep door. Het HPC-Power Suzuki-Racing team wenst Bobby een snel en vooral ook volledig herstel toe en wij zullen doen wat we kunnen om Bobby bij het herstel te ondersteunen.”

De 20-jarige Bos is bezig aan zijn derde seizoen in de Superbike klasse van het IDM en was het seizoen lekker van start gegaan. Met name tijdens de tweede IDM ronde in Oschersleben maakte de Suzuki rijder indruk door in de eerste race als zesde te finishen en in de tweede race een aantal ronden op de derde plaats te rijden. Helaas kreeg Bos vervolgens te maken met motorpech. Team en rijder waren er op gebrand om komend weekend in Zolder opnieuw stappen te zetten richting de top vijf. Die plannen moeten echter, zeker voorlopig, de ijskast in.

Uiteraard wenst de Racesport redactie Bobby een voorspoedig en vooral volledig herstel toe en is de hoop gevestigd op het voor hem meest gunstige scenario.

 

Handige links IDM Zolder 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App