Glenn van Straalen kende een zware openingsronde in het World Supersport 300 kampioenschap in Jerez. In extreem warme omstandigheden liet de EAB Ten Kate Racing rijder een kans op een goede klassering liggen in de Superpole, toen hij in het competitieve veld niet verder kwam dan een drieëntwintigste startplaats.

Afgelopen weekend begon het WorldSBK seizoen op het circuit van Jerez in Spanje. Glenn van Straalen komt uit voor EAB Ten Kate Racing op een Yamaha R3 in de WK Supersport 300 klasse. Een competitie met een groot en competitief deelnemersveld van 53 rijders. Vanwege de vele rijders wordt er getraind in twee groepen. De snelste 30 rijders na drie vrije trainingen plaatsen zich rechtstreeks voor kwalificatie en de wedstrijden. De overige rijders moeten van start in de Last Chance Race, waaruit de eerste zes finishers zich alsnog plaatsen voor de hoofdraces. Vanwege de ingekorte kalender rijdt de WK Supersport 300 klasse ieder weekend twee races, één op zaterdagmiddag en één op zondagmiddag.

Tijdens de eerste dag moest Glenn nog wel even wennen aan de overstap naar deze nieuwe klasse. Tevens is de tactiek met de beschikbare banden belangrijk. Glenn zette zijn nieuwe band tijdens FP3 op zaterdagmorgen en dat pakte goed uit. Glenn verbeterde zijn rondetijd met 1.7 seconde en plaatste zich daardoor ruim voor de Superpole. De Yamaha-coureur kon deze lijn niet doortrekken in de kwalificatie. Twee keer zat Glenn in een snelle ronde, maar die kon hij niet afronden door een rode vlag situatie en de andere keer door eigen toedoen. De EAB Ten Kate Racing rijder plaatste zich daardoor als drieëntwintigste voor de races.

De openingsrace van het seizoen verliep niet gemakkelijk voor Glenn. De grip was, door de hogere asfalttemperatuur, anders dan in kwalificatie. De coureur uit Hoogkarspel had het daardoor lastig en niet kon strijden met de andere rijders zoals hij graag zou willen. Na tien ronden finishte Glenn in de zaterdagrace als twintigste. In de tweede race op zondagmiddag voelde de motor beter aan, maar was het lastig om in het drukke veld naar voren te komen. De top van het veld bleef kort bij elkaar en de EAB Ten Kate Racing rijder finishte in twintigste positie binnen tien seconden van de winnaar. Het belangrijkste doel voor Glenn tijdens de volgende ronde in Portimão wordt om zich beter te kwalificeren.

Glenn van Straalen: “Het was een pittig eerste weekend in de WorldSSP300, maar we hebben wel veel data verzameld waar we mee verder kunnen. Het is jammer dat we lijn van FP3 niet konden doortrekken in de kwalificatie. Ik denk dat we de snelheid wel hebben, zeker in de tweede race, maar we zaten in de verkeerde groep. We hebben het in de Superpole laten liggen. dus het wordt belangrijk om volgende week in Portimão er beter bij te zitten in de kwalificatie.”

Tijd om uit te rusten hebben de World Supersport 300 rijders niet, want de WorldSBK caravaan trekt nu door naar Portugal, waar volgend weekend (7 t/m 9 augustus) de tweede ronde van het kampioenschap wordt verreden op het circuit van Portimão.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App