Zware straf voor Deniz Öncü: geschorst voor Misano en Portimão

14799
Deniz Öncü (53) in duel met Jeremy Alcoba (52) tijdens de Moto3 race op het Circuit of the Americas | foto© Red Bull KTM Tech 3

Deniz Öncü is zwaar bestraft als gevolg van het incident tijdens de Moto3 race op het Circuit of the Americas. De Turkse coureur zal niet mogen deelnemen aan de komende twee Grand Prix weekenden in Misano en Portimão.

Het was zondag een spannende Moto3 race op het Circuit of the Americas totdat het in de zevende ronde volledig misging. Deniz Öncü reed op de zesde plaats en had Jeremy Alcoba in zijn slipstream zitten. De Turkse coureur maakte ineens een onverwachte beweging naar links en raakte daarmee het voorwiel van Alcoba.De Spanjaard kwam met hoge snelheid ten val waarbij hijzelf en zijn machine midden op de baan bleven liggen. De achteropkomende Andrea Migno en Pedro Acosta konden geen kant op en raakten de getroffen machine. Het was een gigantische crash en wonder boven wonder kwamen de drie coureurs er zonder ernstige verwondingen vanaf.

Een angstaanjagend moment, vooral met het het overlijden van Dean Berta Viñales afgelopen week en de dodelijke incidenten van Hugo Millan en Jason Dupasquier nog vers in het geheugen. Het MotoGP Stewards Panel heeft Öncü als veroorzaker aangewezen en besloten om hem te schorsen voor de Grand Prix van Emilia Romagna en de Grand Prix van de Algarve. De Red Bull KTM Tech 3 coureur zal dus tijdens de raceweekenden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli en het Autódromo Internacional do Algarve thuis moeten blijven.

Bekijk het officiële document hier: FIM MotoGP Stewards Panel – Notification of Sanction – Deniz Öncü #53

 Handige links Red Bull Grand Prix of The Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter