12 Hours of Estoril: YART op pole

346
yart
YART grijpt pole in Estoril | foto© Yamaha Racing

Het Yamaha-fabrieksteam YART start zaterdag in Estoril vanaf de pole tijdens de 12 Hours of Estoril FIM Endurance World Championship race. YART was tijdens de kwalificatietrainingen het snelst voor F.C.C. TSR Honda France en het BMW Motorrad World Endurance Team.

Met alle drie de coureurs die in de kwalificatie een tijd onder de 1:39 grens was het YART die vrijdagochtend de pole veiligstelde. Karel Hanika, Marvin Fritz en Niccolò Canepa bombardeerden zich daarmee tot de favorieten voor de zaterdag op het circuit van Estoril te verrijden 12 uur durende race, de finale race van het FIM Endurance World Championship.

Het Japanse team F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Freddy Foray en Mike di Meglio) wist vrijdagochtend de tweede plaats op de grid vast te houden nadat men deze plaats ook al innam na afloop van de eerste kwalificatie terwijl het BMW Motorrad World Endurance Team (Markus Reiterberger, Kenny Foray en Peter Hickman ) zich ondanks een nieuwe snelste ronde van Reiterberger (1’38.447) als derde kwalificeerde.

Het Suzuki Endurance Racing Team (Etienne Masson, Gregg Black en Xavier Simeon) kwalificeerde zich als vierde voor het Wójcik Racing Team (Gino Rea, Broc Parkes en Sheridan Morais) dat op de vierde plaats het best geklasseerde niet fabrieksteam werd.

VRD Igol Pierret Experiences (Florian Alt, Florian Marino en Nico Terol) vertrekt zaterdagochtend vanaf de zesde plaats op de grid voor ERC Endurance, Webike SRC Kawasaki France Trickstar, National Motos en het Superstock team Moto Ain dat tijdens deze finalerace van 2020 de top tien completeert op de startgrid.

In tegenstelling tot het oorspronkelijke tijdschema is de start van de 12 uur durende race vervroegd. De coureurs zullen volgens het nieuwe tijdschema zaterdagochtend om 09:00 uur Nederlandse tijd aan hun laatste wedstrijd van 2020 beginnen.

 

Handige links 12 Hours of Estoril 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App