Rea het snelst in natte condities tijdens FP3 op Circuit de Barcelona-Catalunya

49
Jonathan Rea onderweg naar de snelste tijd in FP3 | foto©️ Kawasaki Racing

Jonathan Rea heeft het beste tempo tijdens de natte derde vrije training op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In de lastige omstandigheden zette Michael van der Mark een tweede tijd gevolgd door Ten Kate Racing coureur Loris Baz.

De eerste trainingsdag leverde twee blessures op. Zowel Leandro Mercado en Maximillian Scheib crashten vrijdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya en zijn unfit voor de rest van het weekend. MotoCorsa Racing heeft op korte termijn nog een vervanger voor Mercado weten te regelen, want vanaf de derde vrije training komt Lorenzo Zanetti in actie op de Ducati van het team.

Het was droog bij de start van de derde vrije training, alleen had het eerder in de ochtend geregend. Dit zorgde ervoor dat de baan nog nat was bij de start van de sessie. Sommige rijders besloten in de twintig minuten durende sessie wel gelijk naar buiten te gaan, andere coureurs bleven in eerste instantie binnen. Michael Ruben Rinaldi en Xavi Fores besloten om helemaal niet naar buiten te gaan in FP3.

Jonathan Rea was lang met afstand het snelste in deze lastige omstandigheden. De Kawasaki-coureur stond tot aan de slotminuut meer dan een seconde los van de rest van het veld. Sommige delen van de baan waren al aardig aan het opdrogen, maar andere delen waren ook nog flink nat. Rea noteerde een 1’55.975 als snelste tijd. Michael van der Mark kwam in de laatste zeven minuten in de baan en zette opnieuw een keurige tweede tijd op de klokken. De Nederlander was 0.456 seconde langzamer dan Rea.

Loris Baz kwam met zijn Ten Kate Yamaha naar een derde tijd voor Chaz Davies en Garrett Gerloff. Scott Redding zette een zesde tijd voor Alex Lowes. Alvaro Bautista eindigde als achtste, nadat hij een crash mee meemaakt op het moment dat hij tweede stond op de tijdlijst. Na afloop van de sessie waren veel teams pitstops aan het oefenen, omdat er bij wisselende weersomstandigheden mogelijk van banden gewisseld moet worden tijdens de race.

De tijdens uit de droge eerste vrije training werden uiteraard niet verbeterd. Dit zorgt ervoor dat Toprak Razgatlioglu bovenaan op de tijdlijst staat in de gecombineerde uitslag na drie vrije trainingen voor zijn Yamaha collega’s Van der Mark en Gerloff. Bautista staat op plaats vier in de ranking gevolgd door Rea, Rinaldi, Lowes, Tom Sykes, Redding en Baz.

Om 11:00 uur staat de Superpole op het programma. Met het wisselvallige weer in Catalunya regio is het maar afwachten hoe de baancondities dan zullen zijn. De allereerste World Superbike race op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaat om 14:00 uur van start.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App