200 jonge kankerpatiënten racen over TT-Circuit Assen

447
against-cancer
Against Cancer circuitdag 2017

Woensdag 12 juli 2017 organiseerde Stichting Against Cancer voor ruim 200 gezinnen de dertiende editie van de Circuitdag Against Cancer op het TT-Circuit Assen. Deze jaarlijkse circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker.

Maar liefst 120 coureurs en 125 vrijwilligers zorgden ervoor dat de jonge kankerpatiënten en hun ouders voor een dag hun zorgen naast zich neer konden leggen. De kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks en konden zelf ook racen op de kartbaan in Furori’s. Daarnaast waren er optredens van zangeres en ambassadrice Kira, een demo van schermster Cheryl de Jong, grote off-roadvoertuigen van Defensie en twee F-16 flightsimulators van de Luchtmacht.Bijzonder was de aankondiging van Stichting Against Cancer over hun nieuwe samenwerking met FC Twente. Vanaf komend seizoen nodigt de club gezinnen die te maken hebben met kanker uit als VIP voor de thuiswedstrijden. De circuitdag Against Cancer werd mede mogelijk gemaakt door Skippy-Rent, Ducati KNMV, Dobla, Sysqa, TT-Circuit Assen, Sanders Heftrucksk, Chrono Karting, FJ Motorsport, Politie Groningen, ISS World en het Ministerie van Defensie.

Stichting Against Cancer geeft gezinnen een onvergetelijke dag op jaarlijkse Circuitdag

Voor één dag coureur
Jonge kankerpatiënten en hun familie werden de hele dag in de watten gelegd op en rondom het circuit, door onder andere ambassadeurs Indy Dontje, Rintje Ritsma, singer-songwriter Kira en schermster Cheryl de Jong. De kinderen konden behalve (mee)racen ook genieten van diverse optredens, grote Dakar-trucks, off-roadvoertuigen van Defensie en flightsimulators van de Luchtmacht. Speciaal voor de moeders stond er in ‘WomanCity’ een team van visagisten en nagelstylistes.

Over Against Cancer
Stichting Against Cancer – sinds 2004 actief – zamelt geld in voor de ondersteuning van kankerpatiënten en organiseert evenementen voor gezinnen met zieke kinderen. Zo wordt er jaarlijks een circuitdag georganiseerd voor gezinnen en wordt er met een golftoernooi geld ingezameld. De stichting werkt nauw samen met VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker) en helpt families die door kanker in de financiële problemen zijn gekomen. De stichting wordt vrijwel volledig bestuurd door vrijwilligers.

Zie voor meer informatie: www.againstcancer.nl