2008 Ducati Desmosedici Casey Stoner te koop: Vraagprijs € 449.000,–

909
casey-stoner
Casey Stoner - Ducati Desmosedici GP8 | foto© Ducati Corse

Altijd al een échte MotoGP motorfiets willen hebben? Het Duitse Motorrad Speer biedt de 2008 Desmosedici van Casey Stoner aan……..maar je zult er wel diep voor in de buidel moeten tasten, de vraagprijs is namelijk maar liefst 449.000 euro.

De felrode GP8 had Ducati en Casey Stoner in het seizoen 2008 de tweede MotoGP wereldtitel op rij moeten bezorgen, maar dat pakte anders uit. De Australiër begon het seizoen uitstekend door de openingswedstrijd op het Losail International Circuit in Qatar op zijn naam te schrijven. Tijdens de tweede race in Jerez zorgden technische problemen en twee uitstapjes door het gravel voor een teleurstellende elfde plaats.

Deze tegenvaller werd gevolgd door overwinningen in Donington, Assen en op de Sachsenring. Door deze overwinningen verliet Stoner het Duitse circuit als leider in de tussenstand van het kampioenschap met 20 punten voorsprong op de op dat moment de tweede plaats innemende Valentino Rossi –  die net als Stoner in de voorgaande races drie keer als winnaar de finish had weten te passeren (Shanghai, Le Mans en Mugello).

Het keerpunt in het seizoen voor Stoner werd Laguna Seca. Nadat Stoner een jaar eerder op het Amerikaanse circuit de kwalificaties had weten te domineren en een nieuw rondenrecord op de klok had weten te zetten begon hij als de grote favoriet aan deze Grand Prix. Stoner begon ook dit keer heel erg sterk door in de kwalificaties opnieuw een rondenrecord op de klok te zetten. Met een voorsprong van bijna een halve seconde op de als tweede gekwalificeerde Rossi mocht de Australiër opnieuw vanaf de eerste plaats op de grid aan de race beginnen.

Tijdens de race stak Rossi echter een stokje voor de dominantie door Stoner in de bekende Corkscrew de Australiër te verrassen en in een alles of niets poging aan het langste eind trok. Rossi won de race, en deze zege luidde het begin in van een reeks van vijf opeenvolgende overwinningen voor de toenmalig zevenvoudig wereldkampioen. Tot overmaat van ramp kwam Stoner na de bekende – en nog steeds bekende inhaalactie in de Corkscrew in de twee daaropvolgende races in Brno en Misano ten val. Met 87 punten voorsprong kon Rossi met nog 4 races te gaan in Motegi de 2008 wereldtitel eigenlijk al niet meer ontgaan. Rossi behaalde in dat seizoen uiteindelijk dan ook zijn achtste wereldtitel, en dat deed hij met een voorsprong van maar liefst 93 punten voorsprong op de als tweede eindigende Stoner. (373-280)

De legendarische Desmosedici GP8 waarmee Stoner in 2008 onderweg was kan dan ook gezien worden als een bijzondere machine met een verhaal. Wat deze GP8 daarnaast extra speciaal maakt is dat het tot op heden enige Ducati MotoGP machine is met het felbegeerde startnummer 1 (met daarin klein #27, het bekende en persoonlijke startnummer van Stoner), dit nadat de Australiër in 2007 met Ducati zijn eerste van in totaal twee wereldtitels had weten te behalen. (de tweede won hij op een Honda)

Casey Stoner’s GP8 kan binnenkort van jou zijn, als je tenminste over een goed gevulde bankrekening beschikt. De Ducati GP8 is namelijk te koop bij Motorrad Speer in Reutlingen (Duitsland) voor ‘slechts’ € 449.000,–

Meer info op de website van Motorrad Speer: www.motorrad-speer.de

 

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App