2016 DSRA Opstapdag groot succes

171
dsra-opstapdag
2016 DSRA opstapdag Lelystad | foto© Auke Louwes

Zondag 9 oktober vond de opstapdag van de DSRA (Dutch Sidecar Racing Association) plaats op het PVI-circuit in Lelystad. Er was een grote opkomst met twaalf zijspannen: F1’s, F2’s en classics, en meer dan tachtig cursisten.

Nadat iedereen zich ’s ochtends had ingeschreven en de teams zich hadden opgesteld, volgde een korte briefing. Tijdens deze briefing werd onder andere de bedoeling van de opstapdag uitgelegd en werd de teamindeling bekend gemaakt.

Om 11uur begon de beleving van alle deelnemers. Eerst werd een sessie gebruikt om snelheid te laten voelen van de machines. Hier hoefde de cursisten enkel ‘mee te rijden’ en zich goed vast te houden. Daarna volgde een instructie voor de rechterbochten, hierbij werd ook uitgelegd wat het nou precies inhoud om als passagier druk te creëren op het achterwiel. Voor de mensen die zich comfortabel voelden op motor werden de rondes gebruikt om dit ook in praktijk uit te proberen. Na een wel verdiende pauze pakte de teams het schema weer op vervolgde de planning. De cursisten kregen nu de kans om ook de linkerbochten te proberen. Hier werd vooral de focus gelegd in het goed omgaan met de benen, bij het ’uithangen’ is de positie daarvan essentieel. Met dat de deelnemers meer feeling kregen met het zijspan werden beide posities gewerkt en voelde het racen steeds meer als een echte sport aan.

Aan het einde van de dag was er ruimte voor activiteiten buiten het vaste schema. Zo kon men nog wat rondes met andere teams rijden. Voor de cursisten met veel progressie was er de mogelijkheid om op een hoog tempo te rijden van meerdere ronden.

Ilse de Haas: ‘Ik heb vandaag heel veel cursisten gezien die echt snel de draad wisten op te pakken, dit belooft wat voor de cursus!’

De DSRA kan terugkijken op  een geslaagde dag met veel enthousiaste mensen en opkomende talenten, hopelijk ziet men velen terug bij de cursus van 2017.

Meer info: www.dsra.nl