2020 editie DTM met beperkt publiek op TT Circuit Assen

12
dtm-assen-2019
DTM Assen 2019 | foto© LDP

Tot op heden worden alle activiteiten op het TT Circuit Assen nog achter gesloten deuren verreden vanwege de uitbraak van het coronavirus. Hier komt tot verrassing van velen binnenkort verandering in. Tijdens de vierde ronde van het prestigieuze Duitse toerwagen kampioenschap, die wordt verreden van 04 tot en met 06 september aanstaande op het Drentse circuit, mogen maximaal 10.000 toeschouwers per dag plaats nemen op de tribunes.

Verdeeld over 6 tribunes, normaal goed voor ruim 50 duizend zitplaatsen, worden maximaal 10.000 bezoekers per dag toegelaten die middels een geplaceerd boekingssysteem vooraf een stoeltje op de tribune kunnen reserveren. Iedere bezoeker, jong of oud moet vooraf een toegangskaartje reserveren. De taluds en paddock blijven gesloten voor bezoekers. Een uitgekiend verkeersplan voorziet dat bezoekers dichtbij de door hen geboekte tribune parkeren.

Organisator Lee van Dam, CEO LDP International b.v.: “Als organisator van de DTM-races in Assen hebben wij samen met onze partners een COVID-19-plan opgesteld. Een groot voordeel is dat het TT Circuit Assen een enorme oppervlakte kent met zeer veel tribune capaciteit. Het circuit beschikt onder meer over de langste tribune van Europa. Wij verdelen het publiek over alle tribunes met vaste zitplaatsen op een verantwoorde afstand, met bij iedere tribune voldoende parkeergelegenheid.”

Omdat de paddock gesloten blijft en bezoekers dus niet kunnen genieten van de traditionele pit walk en show acts, heeft DTM besloten de kaartprijzen van tot wel 79 euro voor de Hoofdtribune terug te brengen naar één kaartprijs van 49 euro per dag. Kinderen van 7 tot 14 jaar betalen 24,50 en kinderen onder de 7 mogen gratis mee. Entree- en parkeerkaarten zijn uitsluitend via DTM-assen.com te reserveren tot vrijdag 4 september om 18.00 uur.

Het evenement wordt niet alleen voor DTM-fans de eerste LIVE-race van het jaar, ook het TT-circuit Assen ontvangt voor het eerst in meer dan een half jaar weer publiek op de tribunes.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App