De Macau Grand Prix van 2020 zal verreden worden zonder motoren, als het evenement überhaupt al doorgaat. Vanwege quarantaineplicht heeft een groot aantal deelnemers al laten weten niet af te zullen reizen naar de Chinese regio.

Van 19 t/m 22 november is gepland om de jaarlijkse Macau Grand Prix te organiseren op het Circuito da Guia, het stratencircuit in het midden van Macau. Dit jaar zou de 67e editie worden van het bekende evenement waar zowel motoren als verschillende autoklassen in actie komen.

Echter is in 2020 alles anders en na het afgelasten van de North West 200, Isle of Man TT en Ulster Grand Prix zullen de road racers dit jaar ook niet deelnemen aan de Macau Grand Prix. Voor het toetreden van China (Macau is een bestuurlijke regio van het land) geldt momenteel een quarantaineplicht van twee weken. Het evenement op zichzelf duurt voor de motorcoureurs en teams ongeveer een week en bij terugkeer naar Europa geldt opnieuw een twee weken durende quarantaineplicht waardoor zij in totaal vijf weken zoet zijn.

De meeste road racers (en hun monteurs) hebben naast hun raceactiviteiten ook nog gewoon een vaste baan en is het dus niet haalbaar om vijf weken vrij te nemen. Grote namen zoals Peter Hickman, John McGuinness en Michael Rutter hebben al afgezegd terwijl ook een aantal teams hebben laten weten niet het risico te nemen om naar China af te reizen.

Ook het Formule 3 kampioenschap heeft al te kennen gegeven dit jaar niet te racen tijdens de Macau Grand Prix. Of het evenement überhaupt doorgang kan vinden met een aantal autoraces is nog niet duidelijk, op de officiële website staat nog niets over een afgelasting. Motorcoureurs zullen er dit jaar in ieder geval niet in actie komen.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App