2020 editie van Macau Grand Prix zonder motoren

Peter Hickman - Macau Grand Prix | foto© BMW Motorrad Motorsport

De Macau Grand Prix van 2020 zal verreden worden zonder motoren, als het evenement überhaupt al doorgaat. Vanwege quarantaineplicht heeft een groot aantal deelnemers al laten weten niet af te zullen reizen naar de Chinese regio.

Van 19 t/m 22 november is gepland om de jaarlijkse Macau Grand Prix te organiseren op het Circuito da Guia, het stratencircuit in het midden van Macau. Dit jaar zou de 67e editie worden van het bekende evenement waar zowel motoren als verschillende autoklassen in actie komen.

Echter is in 2020 alles anders en na het afgelasten van de North West 200, Isle of Man TT en Ulster Grand Prix zullen de road racers dit jaar ook niet deelnemen aan de Macau Grand Prix. Voor het toetreden van China (Macau is een bestuurlijke regio van het land) geldt momenteel een quarantaineplicht van twee weken. Het evenement op zichzelf duurt voor de motorcoureurs en teams ongeveer een week en bij terugkeer naar Europa geldt opnieuw een twee weken durende quarantaineplicht waardoor zij in totaal vijf weken zoet zijn.

De meeste road racers (en hun monteurs) hebben naast hun raceactiviteiten ook nog gewoon een vaste baan en is het dus niet haalbaar om vijf weken vrij te nemen. Grote namen zoals Peter Hickman, John McGuinness en Michael Rutter hebben al afgezegd terwijl ook een aantal teams hebben laten weten niet het risico te nemen om naar China af te reizen.

Ook het Formule 3 kampioenschap heeft al te kennen gegeven dit jaar niet te racen tijdens de Macau Grand Prix. Of het evenement überhaupt doorgang kan vinden met een aantal autoraces is nog niet duidelijk, op de officiële website staat nog niets over een afgelasting. Motorcoureurs zullen er dit jaar in ieder geval niet in actie komen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App