2021 FIM EWC kalender opnieuw aangepast

1574
sert-suzuki
SERT Suzuki Estoril 12H- 2020 | foto© Suzuki Racing

De FIM en Eurosport Events (promotor EWC) hebben opnieuw een kalenderwijziging bekendgemaakt van de 2021 FIM EWC kalender. Het aantal wedstrijdweekenden blijft gelijk maar de Suzuka 8H en de Estoril 8H zijn gewisseld van plaats en datum op de kalender.

De Estoril 12H in Portugal zal nu plaatsvinden op zaterdag 17 juli, het weekend dat oorspronkelijk voor de race in Japan was gepland. De 8 Suzuka 8H is verplaatst naar zondag 7 november, de afsluiter van het seizoen 2021 waar 150% punten te verdienen zijn.

De uitbreiding van de gezondheids- en toegangsbeperkingen in Japan, die het voor internationale teams en rijders moeilijk maken om naar het land te reizen, heeft ertoe geleid dat deze beslissing moest worden genomen om ervoor te zorgen dat beide races doorgang kunnen vinden. Door de Suzuka 8H uit te stellen tot begin november hoopt men dat de Japanse regels tegen die tijd zullen zijn versoepeld.

En tegen deze zomer zullen de teams die deelnemen aan het FIM Endurance World Championship naar verwachting met minder beperkingen te maken krijgen wanneer ze naar Portugal reizen. De Estoril 12H, die oorspronkelijk gepland was voor 16 oktober, zal nu plaatsvinden op zaterdag 17 juli.



Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter