2021 Moto3 startgrid: Zonder Sky Racing Team VR46 en Estrella Galicia 0,0

678
sky-racing-team-vr46
Sky Racing Team VR46 Moto3 coureurs Andrea Migno (16) en Celestino Vietti (13) | foto© SKY Racing Team VR46

Nadat we eerder al een voorlopige MotoGP en Moto2 startgrid publiceerden kon een samenvatting van de voorlopige Moto3 startgrid voor komend seizoen niet uitblijven. In de lichtste klasse zijn echter wel een aantal grote veranderingen op komst.

In de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap zien we komend seizoen een aantal belangrijke veranderingen. Zo is inmiddels bekend dat Valentino Rossi zijn SKY Racing Team VR46 terug zal trekken, iets dat ook geldt voor het Estrella Galicia 0,0 Team. Beide teams zullen in 2021 dan ook ontbreken op de startgrid.

Valentino Rossi laat zijn huidige Moto3 rijders na dit seizoen echter niet in de steek, zo zal Celestino Vietti binnen de SKY Racing VR46 familie de overstap gaan maken naar de Moto2 klasse. Andrea Migno daarentegen zal door de VR46 Racing Academy ondergebracht gaan worden bij het Rivacold Snipers Team. Antonelli, ook lid van de VR46 Riders Academy, zal op zijn beurt overgeplaatst worden naar het Spaanse Reale Avintia Racing, het team dat onderdeel is van de plannen van VR46 Racing om Rossi’s halfbroer Luca Marini de overstap te laten maken naar de koningsklasse en daarvoor gebruik zal maken van de tweede MotoGP start van het team naast Enea Bastianini. Tevens zal het huidige SKY Racing VR46 Moto3 materiaal beschikbaar worden gesteld aan het Spaanse team als onderdeel van deze grotere en kostbare deal. De belangrijkste redenen voor Rossi om af te zien van deelname in de Moto3 klasse zijn het gebrek aan jong Italiaans talent en het grote aanbod van Italiaanse Moto3 teams die vissen in dezelfde vijver en het reduceren van het sponsorbudget van titelsponsor SKY Italia.

De belangrijkste reden van het huidige Team Estrella Galicia 0,0 om zich terug te trekken uit de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap is gelegen in het feit dat teambaas Emilio Alzamora zich meer wil richten op het managen van de broers Marc- en Alex Marquez en dat Estrella Galicia 0,0 haar persoonlijke sponsoring, met name van Alex Marquez, uit will gaan breiden. De twee huidige Moto3 coureurs in dienst van het team, te weten Sergio Garcia en Ryusei Yamanaka zullen na dit seizoen echter niet zonder Moto3 starts komen te zitten.
Garcia heeft inmiddels al onderdak voor 2021 gevonden bij het Aspar Team waar de jonge Spanjaard de opvolger wordt van de na dit seizoen naar de Moto2 klasse overstappende Albert Arenas. Yamanaka heeft inmiddels onderdak gevonden bij het Duitse CarXpert PrüstelGP waar de Japanner de opvolger wordt van Barry Baltus die komend seizoen met het Nederlandse NTS RW Racing GP zijn opwachting gaat maken in de Moto2 klasse. Een opvallende overstap aangezien eerder de naam van het Spaanse talent Pedro Acosta werd gelinkt aan het team. Deze deal is onlangs afgeketst – mede ook omdat het Duitse team momenteel kampt met financiële problemen – en Acosta ook hoog op het verlanglijstje stond van KTM. De Oostenrijkse motorenfabrikant heeft het reeds door Acosta getekende contract met CarXpert PrüstelGP afgekocht, dit tot tevredenheid van beide partijen.

Onderstaand de voorlopige 2021 Moto3 startlijst per 01 november:

  • Petronas Sprinta Racing: John McPhee en Darryn Binder
  • Kömmerling Gresini Moto3: Jeremy Alcoba en Gabriel Rodrigo
  • Red Bull KTM Ajo: Jaume Masia en Pedro Acosta
  • CIP Green Power KTM: Kaito Toba en Max Kofler*
  • Rivacold Snipers Team: Filip Salac en Andrea Migno
  • SIC58 Squadra Corse: Tatsuki Suzuki en nnb*
  • CarXpert Prüestel: Jason Dupasquier en Ryusei Yamanaka
  • Aspar Team: Sergio Garcia en Izan Guevara
  • Leopard Racing: Dennis Foggia en Xavier Artigas
  • Red Bull KTM Tech 3: Ayumu Sasaki en Deniz Oncu
  • Reale Avintia Racing: Carlos Tatay en Niccolò Antonelli*
  • Sterilgarda Max Racing: Romano Fenati en Alonso Lopez*
  • BOE Skull Rider Mugen KTM: Riccardo Rossi en Davide Pizzoli*
  • Honda Team Asia: Ai Ogura en Yuki Kunii*

*De cursief gedrukte namen zijn nog niet officieel bevestigd

De kans dat er na het vertrek van Sky Racing Team VR46 en Estrella Galicia 0,0 uit de Moto3 klasse nieuwe teams toe zullen treden tot de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap is zeer klein. Met het vetrek van beide teams zou het startveld van 31 coureurs teruggaan naar 27, echter één van de twee SKY Racing Team VR46 startplaatsen zal overgenomen worden door Reale Avintia Racing waardoor we er zo goed als zeker van uit kunnen gaan dat het Moto3 startveld in 2021 zal bestaan uit 28 coureurs.

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App