2022 deelnemerslijsten FIM JuniorGP World Championship bekend

1413
collin-veijer
Collin Veijer - AGR Team | foto© German Vidal

Dorna heeft woensdag 06 april de deelnemerslijsten bekend gemaakt van het FIM JuniorGP World Championship, het kampioenschap dat tot aan het seizoen 2021 bekend stond als het FIM CEV Repsol. Onder de vaste deelnemers dit seizoen een viertal Nederlanders.

Het FIM CEV Repsol heeft voor dit seizoen een ware gedaantewisseling ondergaan, zo gaat het kampioenschap vanaf 2022 verder onder de naam FIM JuniorGP World Championship en zijn er net als de afgelopen jaren drie categorieën te weten, het Finet Network FIM JuniorGP World Championship (Moto3), de Hawkers European Talent Cup (ETC) en het Moto2 European Championship. Binnen de laatstgenoemde categorie wordt tevens gestreden in een aparte STK 600 klasse.

Ook dit seizoen staan er in alle drie categorieën weer Nederlanders op de vaste deelnemerslijst vermeld. Collin Veijer zal naast zijn deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup in 2002 ook van start gaan in het Finet Network FIM JuniorGP World Championship waar hij uitkomt voor het Spaanse AGR Team, in het Moto2 European Championship zien we de terugkeer van Ryan van de Lagemaat in het kampioenschap. Van de Lagemaat gaat met zijn eigen team genaamd Qnium Team uitkomen in het Moto2 European Championship en van start op een Yamaha YZF-R6 in de STK 600 categorie.

In tegenstelling tot de Moto3 en Moto2 categorie zien we in de Hawkers European Talent Cup dit seizoen twee Nederlandse talenten aan de start verschijnen, te weten Owen van Trigt (Larresport) en Matthew Ruisbroek (Stirlings Racing Team).

De volledige deelnemerslijsten zijn te vinden via onderstaande links:

Finet Network FIM JuniorGP World Championship

Moto2 European Championship

Hawkers European Talent Cup

 Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter