2023 Northern Talent Cup: Vier Nederlanders op de deelnemerslijst

2003
jurrien-van-crugten
Jurrien van Crugten - Assen 2022 | foto© Damon Teerink

De Northern Talent Cup organisatie heeft de deelnemerslijst voor het seizoen 2023 bekend gemaakt. Op de drieëntwintig deelnemers tellende startlijst een viertal Nederlandse – en twee Belgische coureurs.

De Northern Talent Cup begint in 2023 aan haar vierde seizoen, een seizoen dat zal bestaan uit een zevental raceweekenden en veertien wedstrijden. De zeven raceweekenden zullen verreden worden op in totaal zes verschillende circuit verdeeld over een viertal landen.

In totaal zullen er in 2023 drieëntwintig vaste deelnemers aan de start verschijnen, te weten veertien coureurs die ook in 2022 aan de start verschenen en een negental nieuwe jonge wegracetalenten.

Onder de deelnemers een viertal jonge Nederlanders, te weten Delano Greven, Tom Kuil, Jurrien van Crugten en nieuwkomer Kyano Schoo. Ook België is in 2023 met Loris Dekkers en Lorenzo Pontillo vertegenwoordigd met een tweetal jonge wegracetalenten

Het 2023 wordt geopend in het weekend van 21 t/m 23 april op het TT Circuit Assen. De NTC-coureurs komen hier in actie in het bijprogramma van de Nederlandse ronde van het WK Superbike op het Drentse circuit.

Alvorens het seizoen begint vindt er eind maart eerst nog een gezamenlijke tweedaagse test plaats in het Duitse Oschersleben.

Onderstaand de volledige 2023 deelnemerslijst:

ntc-2023