22 hechtingen voor Celestino Vietti na bizar Prosecco-incident op podium in Jerez

553
Celestino Vietti op het Moto 3 podium in Jerez, vlak voordat hij zijn hand aan gort helpt met een gebroken Prosecco fles | foto© SKY Racing Team VR46

Celestino Vietti kwam zondagochtend als derde over de finish in de Moto3 race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto en mocht daardoor naar het podium. Na het horen van het volkslied veroorzaakte de Italiaan een bizar maar hilarisch incident door zijn hand open te snijden aan een kapotte Prosecco fles.

De oplettende tv-kijker had het misschien al gezien maar de meesten zullen dit niet hebben meegekregen. Celestino Vietti reed zondagochtend een sterke Moto3 race en kwam als derde over de finish waardoor hij mee mocht naar het podium, samen met racewinnaar Tatsuki Suzuki en de als tweede gefinishte John McPhee.

Nadat het Japanse volkslied had geklonken was het tijd voor de Prosecco en zorgde Celestino Vietti voor de nodige hilariteit. In plaats van de fles (gewoon) op te pakken en deze leeg te spuiten op zijn collega’s of team sprong de SKY Racing Team VR46 van het podium af en knalde hij de volle Prosecco fles hard op de vloer. Deze glazen fles spatte met een doffe knal uiteen waardoor niet alleen de Prosecco alle kanten op vloog maar dus ook het glas gebroken was.

Bekijk het tafereel op het podium in onderstaande video (tekst gaat verder):

Het was een hilarische bedoeling en aanvankelijk moest Vietti er zelf ook om lachen, totdat hij er al gauw achter kwam dat er iets behoorlijk pijn begon te doen en het bloed rijkelijk uit zijn hand vloeide. De Italiaan had zijn linker hand flink opengehaald aan het gebroken glas en binnen enkele seconden stroomde er veel bloed uit zijn hand.

Een bijzonder bericht kwam er niet veel later vanuit Dorna dat Vietti niet aanwezig kon zijn bij de persconferentie en dat hij een bezoekje moest brengen aan het Medical Centre. Hier zou de Moto3 coureur maar liefst 22 (!) hechtingen in zijn hand krijgen om de ongetwijfeld flinke wond weer dicht te maken.

Een bizar maar heel grappig moment op het Moto3 podium aan het begin van de dag. Of Celestino Vietti er zelf ook nog zo over denkt als hij maandagochtend wakker wordt is maar de vraag …

Maar Vietti was niet de enige SKY Racing Team VR46 coureur die aan het stunten was. Ook Moto2 coureurs Luca Marini en Marco Bezzecchi hadden hun moment na afloop van de race, waarbij ze elkaar wilden feliciteren met de behaalde podiumplaats en vervolgens allebei ten val kwamen.

Na afloop van de MotoGP race zorgde de eigenaar van het SKY Racing Team VR46, ene Valentino Rossi, ook nog voor een glimlach op de gezichten van alle kijkers wereldwijd. Na een zware race in de intense hitte – waarbij Rossi als derde finishte en weer naar het podium mocht na 18 races – vierde hij dit door zijn Yamaha aan de kant te zetten en vervolgens op de bandenstapel naar alle ‘aanwezige fans’ te zwaaien. Het moge duidelijk zijn dat het bij de Italianen van VR46 niet aan humor ontbreekt.