23 juni 2018: De Classic TT Gramsbergen!

511
classic-tt-gramsbergen
Classic TT Gramsbergen | foto© Henk Mannes

Op zaterdag 23 juni a.s. organiseert Stichting Eveno Racing Gramsbergen, wederom de “Gramsberger Classic TT”.

Technische keuring deelnemende motoren in Gramsbergen op vrijdagavond
Voorafgaand wordt op vrijdagavond 22 juni in Gramsbergen, evenals afgelopen jaren, nabij café Bolte, de technische keuring van de motoren gehouden. Net als indertijd in Assen rijden de deelnemende motoren op unieke wijze onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en weer terug. Bij deze keuring tussen 18.45 uur en 19:45 uur zijn een aantal bijzondere racemotoren te zien en te horen: Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta, etc.Feestavond:
Na de technische keuring zal er op vrijdagavond in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige feestavond zijn voor iedereen die zin heeft in een gezellige avond. Een dj zal muziek draaien voor jong en oud. Aanvang 20:45 uur en de entree is gratis.

Zaterdag racedag
De trainingen beginnen op zaterdagmorgen om 10.00 uur en om 12:30 uur is de officiële opening. Er worden demo-races verreden in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en oldtimerklasse. En er zal een zogenaamde Classic parade worden gereden met bijzondere motoren en bekende namen van weleer.  Speciale gast dit jaar is Theo Bult, nog altijd de enige Nederlander die op dezelfde dag in 2 klassen op het podium stond tijdens de TT van Assen.

Theo Bult in actie op zeer bijzondere machine
Op zaterdag zal Theo Bult in actie komen op de TZ 500cc Yamaha waar Jack Middelburg de TT van Assen in 1980 mee gewonnen heeft. Deze motor wordt speciaal geprepareerd voor de Gramsberger TT door niemand minder dan Nico Bakker uit Heerhugowaard.

Gratis toegang!
Evenals vorige jaren is dankzij de sponsoren van Eveno Racing de toegang en het parkeren gratis, kom dus allen naar het circuit in Anerveen voor een prachtige dag motorsport in Gramsbergen.

Eveno Racing
Eveno Racing zet zich in om jonge talentvolle wegracecoureurs financieel te ondersteunen en organiseert hiervoor o.a. de Gramsberger Classic TT. In 2018 ondersteunt Eveno Racing 3 coureurs: Walid Soppe (18 jr) uit Coevorden, Dennis Koopman (19 jr) uit Heino en Ruben Bijman (15 jr) uit Lopik.

Voor meer informatie: www.eveno-racing.nl