RBR: Aliex Viu het snelst tijdens FP1 op de Sachsenring

113
kroeze
Kroeze

Sander Kroeze (foto credit: Nico Schneider)

#GermanGP – Aleix Viu heeft op de Sachsenring de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Spanjaard was vrijdag rond het middaguur het snelst voor Rufino Florido en Mattia Casadei. Sander Kroeze werd met de vijftiende tijd de best geklasseerde Nederlander.







Voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs stond vrijdagmiddag rond het middaguur op de Sachsenring de eerste vrije training op het programma. Ondanks dat het droog was waren de omstandigheden op het Duitse circuit nog verre van ideaal.

Uiteindelijk was het Aleix Viu die met een snelste rondetijd van 1’32.308 het snelst was voor Rufino Florido en Mattia Casadei.

De best geklasseerde Nederlander werd Sander Kroeze met een snelste rondetijd van 1’34.604, een rondetijd die na afloop goed bleek voor de vijftiende plaats op de lijst.

Walid Soppe, die duidelijk moeite had met de omstandigheden en daardoor geen moment in zijn ritme wist te komen, noteerde de achttiende rondetijd terwijl Victor Steeman de sessie afsloot met de twintigste rondetijd.