6 Heures Moto Francorchamps: 60 teams aan de start

246
6 Heures Moto Francorchamps
6 Heures Moto Francorchamps

Start 6 Heures Moto Francorchamps in 2015 | foto© DG Sport

Op zondag 14 augustus wordt op het circuit van Francorchamps de 6 Heures Moto Michelin verreden. Maar liefst 60 teams komen aan de start tijdens deze zes uur durende Endurance wedstrijd.Bij DG Sport, de organisator van de 6 Heures Moto Michelin die op 14 augustus wordt verreden, steken ze hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Er zullen maar liefst 60 teams aantreden op het mooiste circuit ter wereld voor deze unieke endurance wedstrijd. Onder de deelnemende teams tal van amateurs maar ook heel wat «top guns» die het in de eerste plaats gemunt hebben op de overwinning.

Dat er zo weinig races zijn in België is ongetwijfeld één van de redenen dat het evenement is uitgegroeid tot een waar succes. Maar dit is ongetwijfeld niet het enige, sinds 2015 wordt de 6 Heures Moto verreden op één enkele dag, de trainingen en kwalificaties inbegrepen, iets dat de kosten voor de teams serieus heeft gedrukt. Vele buitenlandse teams hebben die kans ook gegrepen, Duitsers, Nederlanders, Fransen, Zwitsers en Engelsen.

De enige echte ‘Endurance’ categorie, aangezien er slechts één motor mag gebruikt worden voor de volledige race, is de Trophy categorie. Hierin zullen de lokale sterren opnieuw van de partij zijn : Campus Francorchamps (Yamaha R1) met Michel Nickmans en Nicolas Salchaud, al zegt de eerste van de twee wel wat weinig gereden te hebben… Ze zullen moeten opletten voor de Brusselaars van team Kawasaki Brussels van de broertjes Snickers (François en Luc), en van het duo Fabian Legrelle – Michael Paul (team FLG 75), de familie Kock (Johnny, Marcel en Harold van Racing Team Kock) en vooral ook van de BMRT 3D Endurance van Gauthier Duwelz, Jimmy Maccio en Romain Mange, recentste winnaar van de 12 Uren van Magny-Cours.

In het scratch klassement zijn de 1000 Inter ongetwijfeld wat sneller, meer bepaald diegenen die in 2015 met een voorsprong van amper 12 seconden wonnen : team Suzuki RM Motos Compétition van Marc Fissette en Grégory Fastré, net terug van de 8 Uren van Suzuka en nog steeds aan de kop van het wereldkampioenschap endurance. De twee Belgische motorsportvedetten zullen het toch niet makkelijk hebben. Ze zullen goed uit hun doppen moeten kijken voor team Michelin Racing van Olivier Depoorter en Sezgin Guney, voor Interbike Tovami (Arnaud de Kimpe, Johan Fredriks en Nicky De Wit), voor DTM 54 / Vigneron Racing Team van Gian Mertens en Marty Debruyne en voor Alteco Racing (Wim Van den Bossche – Arjan Kleiweg).

In de 1000 Juniors, heeft Pierre de Praetere, die vorig jaar tweede was, zijn zinnen gezet op de overwinning, samen met Frédérick Pelletier en Eric Baeckelandt binnen het team FP Racing. Hetzelfde objectief heeft ook Dream Team Company / DM 43 (Hervé Somson – Davy Maes – Nicolas Lambert), North of Dark FKR (Kris Theys – Franck Thellier – Robert Guichard), en natuurlijk de winnaars van de 2015 editie : Joffrey Bonafede en Joel Godinas van BJ Racing Team.

De 600 cc’s zijn ook in twee categorieën verdeeld. De winnaars van de vorige editie in 600 Inter, Nick Edgeley en Johnny Towers van team Edge RST Racing I dromen al luidop van de overwinning, maar ze zijn niet de enigen. Ze moeten het opnemen tegen Loris Cresson en Kenny Bourguignon van DDB Racing Team, Team Performance 55 van Olivier Bolmont en Cédric Rosmant, Black & Blue Racing (Tom Palmer – Mark Hugues – Ali Rowland-Rouse) en team HMV Racing II (Sander Claessens – Kenny Meersman – Laurent Hoffmann).

In de 600 Junior tenslotte zou de strijd voor de overwinning tussen drie teams moeten gaan : Phenix Racing (Fabian François – Jean Paul Plumier), MLM Motorsport (Livio Santarelli – Mickael Coupé – Mathieu Maturin) en Apple Racing Team (Arnaud Bojmistruk – Arnaud Mulders ).

Het evenement begint op zondag 14 augustus om 9u00 met de eerste vrije trainingen en de race begint om klokslag 12:00 uur, aankomst 6 Heures later.

Info : www.6heuresmoto.com