6 Heures Moto: Trax Racing Team winnaar 2022 editie

856
6-heures-moto
Start 6 Heures Moto | foto© DG Sports

De 2022-editie van de 6 Heures Moto was afgelopen weekend zonder twijfel één van de warmste edities in de geschiedenis. Na een spannende strijd ging de winst in deze zes uur durende race op Circuit de Spa-Francorchamps naar het Belgische Trax Racing Team.

Op zondag was het eerst tijd voor de ochtendkwalificaties, waarin de 46 teams de race tegen de klok begonnen. En het was David Drieghe (Mototech GYTR Proshop) die met een rondetijd van 2’27.408 de snelste tijd op de klok wist te zetten.Kort voor de middag werd het startschot gegeven voor de zes uur durende wedstrijd. Het was het Trax Racing Team (Yves Bollaerts, Niels Hattas en Ben Stuyck) die de leiding nam… en dat maar liefst zes uur lang!

Slechts twee teams wisten hetzelfde aantal ronden te rijden als het Trax Racing Team en het waren ADSS97-2 (Jonathan Railton en James Edwards) die met 136 gereden ronden achter het winnende team als tweede de finish passeerde terwijl de derde plaats een prooi werd voor DDB 62 (David Sanchis-Martinez en Saint-Vithois Kevin Kaut).

Overige categorieën
In de 1000 Am ging de winst naar Racing-Products.com (Stefan Bezuijen, René Van Eyk en Ferry Van Rijn) terwijl in de 600 Am, de zege werd veiliggesteld door APM Organization – JS Products – Techrace (Arnaud Mulders en Nathan Paye). In de Trophy, waar de coureurs éénzelfde motor delen zegevierde Racing Team Kock (Johnny en Marcel Kock).

Volledige uitslag: 2022_6_HEURES_MOTO_6_Heures_Race_h6Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter