90e TT Assen wordt definitief verplaatst naar juni 2021

344
fabio-qartararo
Fabio Quartararo (20) voor Marc Marquez (93) tijdens de 2019 Dutch TT

Helaas houden de recente ontwikkelingen en gevolgen van de wereldwijde Coronacrisis in dat de 90e TT Assen moet worden verplaatst naar juni 2021. Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van TT Circuit Assen groot, maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid. De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Reeds aangeschafte tickets behouden gewoon hun geldigheid.

De verplaatsing van de 90e TT betekent dat de TT voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940 – 1945, altijd op de kalender gestaan.

Geen TT in 2020 is een trieste breuk met ons mooie en roemruchte verleden. Geen TT is wat velen een aantal maanden geleden ondenkbaar zouden hebben genoemd.  De TT, die als enige Grand Prix ter wereld altijd op de WK-kalender heeft gestaan. 165.000 motorfans die drie dagen feest vieren. Met 105.000 bezoekers op de wedstrijddag wereldwijd de grootste Grand Prix van het afgelopen jaar. Die TT staat dit jaar niet meer op de kalender.

Naast de 2020 editie van de Dutch TT gaan ook de Duitse Grand Prix op de Sachsenring en de Finse Grand Prix op de nieuwe KymiRing dit jaar definitief niet door.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App