Acosta, Fernandez en Quartararo het snelst tijdens warm-up sessies Duitse Grand Prix

933
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© motogp.com

Pedro Acosta (Moto3), Raul Fernandez (Moto2) en Fabio Quartararo (MotoGP) hebben zondagochtend op de Sachsenring de snelste rondetijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland.

Nadat zaterdag na afloop van de dag de MotoGP paddock getrakteerd werd op een aantal regenbuien begonnen de coureurs zondagochtend op een droog Sachsenring circuit aan de warm-up sessie. Warm, geen zon maar onder zeer klamme omstandigheden werd de dag zondagochtend om 08:40 uur geopend door de Moto3 coureurs met hun 20 minuten durende warm-up sessie.

Moto3
Het was Pedro Acosta die in deze sessie het rapst was. De Red Bull KTM Ajo coureur zette een rondetijd op de klok van 1’27.058 en was daarmee het snelst voor Dennis Foggia, Deniz Oncu, Darryn Binder en Jaume Masia.

De Moto3 race op de Sachsenring gaat later vandaag om 11:00 uur van start.

Moto2
Na de lichtste klasse was het zondagochtend de beurt aan de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap voor hun warm-up. Net als in de Moto3 klasse werd ook hier de snelste rondetijd op de klok gezet door een dit seizoen in de klasse debuterende coureur. Het was namelijk Raul Fernandez die met een rondetijd van 1’24.354 het snelst was voor Jorge Navarro, Remy Gardner, Augusto Fernandez en Fabio Di Giannantonio.

Bo Bendsneyder noteerde in deze warm-up sessie de elfde rondetijd.

De Moto2 race op de Sachsenring gaat later vandaag om 12:20 uur van start.

MotoGP
Als derde en laatste categorie was het zondagochtend de beurt aan de coureurs uit de koningsklasse voor hun warm-up sessie. De dag begon niet heel erg voortvarend voor de later op de dag vanaf de derde plaats op de startgrid vertrekkende Aleix Espargaró. De Aprilia coureur kwam al in zijn eerste volledige ronde stevig ten val. De Spanjaard bleef echter ongedeerd en kon even later op zijn tweede machine de sessie hervatten om vervolgens in de slotfase van de sessie nogmaals een uitstapje te maken in het gravel.

Iemand anders die in de eerste helft van de sessie nagenoeg niet in actie kwam was Alex Rins, de Team Suzuki Ecstar coureur besloot zijn krachten te sparen voor de race dit om zijn twee weken terug in Catalunya gebroken pols rust te gunnen. Het moge duidelijk zijn dat het later op de dag een zware race zal worden voor de Spanjaard die ons zaterdag na afloop van de kwalificatie zijn flink opgezwollen pols toonde en liet weten dat het rijden zeker niet zonder pijn was.

Op de baan was het Fabio Quartaro die het snelst was en na afloop de tijdlijst aanvoerde. De Fransman noteerde een snelste ronde van 11’21.341 en was daarmee het snelst voor Pol Espargaró, Takaaki Nakagami, Joan Mir en Franco Morbidelli.

De zesde rondetijd kwam op naam van Maverick Viñales, Francesco Bagnaia, Marc Marquez, Jorge Martin en de hierboven al genoemde pechvogel van de sessie Aleix Espargaró.

De MotoGP race op de Sachsenring gaat later vandaag om 14:00 uur van start.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessie gedurende de derde en afsluitende dag van de Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter